15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenţie la înşelăciunea de pe Facebook care foloseşte imaginea Poştei Române!

Atenţie la înşelăciunea de pe Facebook care foloseşte imaginea Poştei Române!

Atenţie la înşelăciunea de pe Facebook care foloseşte imaginea Poştei Române! Pe rețelele sociale au apărut, în ultima vreme, diferite postări, pe o pagină ce folosește sigla Poștei Române, prin care oamenii sunt invitați să cumpere colete uitate în depozite, la prețul de doar 9,90 lei. Cei care vor să se înscrie sunt invitați să acceseze un link. Nu faceți asta! Vi se vor fura datele personale!

În urma sesizărilor primite, compania Poșta Română anunță că știrea care circulă pe internet este falsă, dar și că pagina de Facebook „Poșta – Distribuția coletelor” nu aparține companiei.

„O știre falsă circulă pe internet despre Poșta Română: faptul că am vinde coletele nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei. Acest lucru nu este adevărat, iar pagina de social media “Poșta-Distribuția coletelor” nu aparține Companiei, folosindu-i ilegal identitatea. Pentru preîntâmpinarea atacurilor informatice de tip phishing, este important să fim vigilenți în mediul online și să ne asigurăm că informațiile pe care alegem să le distribuim sunt adevărate”, transmit reprezentanții Poștei Române.

Înșelăciunea de pe Facebook

Iată ce spune anunțul distribuit de pagina înșelătoare.

„În fiecare an, numeroase colete uitate se acumulează în depozite. Conform noilor reguli, Posta Română organizează extrageri aleatorii de colete printre persoanele care depun cereri, toate acestea pentru doar 9,90 lei. Coletele pot conține diverse obiecte, de la electronice și bunuri de uz casnic până la accesorii și cadouri. Puteți depune cererea dvs. prin intermediul următorului link”.

Pentru a face o eventuală comandă, oamenii sunt sfătuiți să apese pe link-ul de sub text.

Postările din ultima lună sunt însoțite în comentarii de fotografii de la așa-ziși clienți, care se arată încântați de produsele cumpărate cu doar 9,90 lei.

Sfaturi utile

Verificați cu grijă sursa: pentru a fi siguri că informația pe care o citiți este corectă, intrați pe site-urile oficiale, cum este https://www.posta-romana.ro/.

Încrucișați sursele: verificați mai multe surse pentru a vedea dacă povestea se confirmă sau nu.

Analizați conținutul: citiți cu atenție știrea sau comentariile pentru a vedea dacă informațiile sunt repetitive, neclare sau trezesc suspiciuni.

Fiți sceptici: dacă o informație sună „prea frumos ca să fie adevărat”, este posibil să fie falsă.

Citește şi: Bărbat reţinut după ce ar fi dat foc casei tatălui său

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS