15.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRezultate întârziate la titularizare

Rezultate întârziate la titularizare

Rezultatele parţiale ale examenului de titularizare în Dolj s-au lăsat mult aşteptate. Candidaţii au aşteptat ore în şir în faţa centrelor de examen în care au susţinut proba scrisă pentru a afla dacă au şanse reale de a prinde o catedră titularizabilă în învăţământ sau pentru a-şi lua adio pentru încă un an. Primele rezultate au fost afişate în jurul orei 17.00, la centrul de examen de la Grupul Şcolar „Electroputere“ din Craiova şi Liceul de Informatică „Odobleja“. Dintre cei 804 candidaţi înscrişi la examenul scris de titularizare în acest centru, s-au prezentat la concurs doar 663. Surpriza a fost însă mare: un singur candidat a reuşit să obţină notă maximă. Există însă şi multe note de 9, dar şi câteva zeci de note sub 5. Cea mai mare concurenţă în judeţul Dolj a fost la istorie, cu 84 de candidaţi pentru un singur post, şi la limbă română, cu peste 200 de candidaţi care au concurat pentru cele 21 de catedre titularizabile. „În centrul de examen de la Electroputere au fost 367 de note între 7 şi 10 şi 53 de note sub 5. La centrul de la Energetic au fost 284 de note între 7 şi 9 şi 90 sub 5, nici o notă de 10“, a precizat Lelioara Nicola, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. La examenul de titularizare la limba engleză, 28 de candidaţi nu s-au prezentat, 34 au obţinut note între 5 şi 6, iar 41 au luat note peste 7.
Până vineri, la ora 18.00, nu am reuşit să aflăm toate rezultatele examenului de titularizare, reprezentanţii ISJ Dolj nefinalizând centralizarea lor.
Rezultatele parţiale la examenul de titularizare pot fi aflate atât la sediul ISJ Dolj, cât şi la cele trei centre de examen. Candidaţii care vor obţine cel puţin nota 7 vor fi repartizaţi în baza opţiunilor exprimate, pe 22-23 iulie, pe posturile titularizabile existente. Posturile rămase neocupate devin netitularizabile şi vor intra în următoarele etape ale mişcării personalului didactic, adică detaşare la cerere şi suplinire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII