14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞtabii SNLO s-au plimbat în străinătate de 19 miliarde de lei vechi

Ştabii SNLO s-au plimbat în străinătate de 19 miliarde de lei vechi


Şefii din mineritul oltean au cheltuit anul trecut pe deplasări în străinătate 19 miliarde de lei vechi, petrecând 270 de zile în delegaţii peste hotare, la simpozioane şi congrese.

 

În timp ce minerii nu cunosc decât naveta între casă şi gura de mină şi se gândesc dacă vor mai avea sau nu a doua zi un loc de muncă, şefii acestora par să fi scăpat de grija pentru soarta Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Cu toate că, de peste un an şi jumătate, viitorul SNLO se tranşează în instanţele de judecată şi între lichidatori, şefii din minerit nu au ratat nici o ocazie în anul 2007 pentru a călători spre destinaţii exotice. Unii au ajuns până în Statele Unite ale Americii.

Potrivit informaţiilor comunicate prin intermediul biroului de presă al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, şefii din mineritul oltean, de la cariere, exploatări miniere şi până la directorii de la sediul central din Târgu Jiu, au investit anul trecut în delegaţii peste hotare, în interes de serviciu, desigur, suma de 19 miliarde de lei vechi.

270 de zile, afară

În total, salariaţii cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia au mers în 46 de delegaţii şi au petrecut în afara ţării 270 de zile. După cum a precizat Corneliu Boldor, purtătorul de cuvânt al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, 146 de persoane au fost trimise de societate în străinătate, pentru a participa la diferite simpozioane, întâlniri şi seminarii: „Au fost şefi de carieră, adjuncţi, directori de exploatări şi adjuncţi, ingineri-şefi şi până la directorul general. Este, într-adevăr, vorba de suma de 19 miliarde de lei vechi şi deplasările au vizat în principal state din Europa. Cu aceste ţări noi avem o colaborare îndelungată, cum este cazul Germaniei. Toate excavatoarele noastre sunt după model german. S-a mai mers în Cehia, Spania, Olanda, dar şi în alte ţări. Au fost conferinţe, congrese, târguri internaţionale, care prezentau interes şi de la care au fost primite invitaţii. Temele au fost legate de rolul cărbunelui în ceea ce priveşte viitorul energetic, politicile Uniunii Europene în domeniu, armonizarea legislaţiei, mediul, revitalizarea fostelor zone miniere etc.“, a declarat Corneliu Boldor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS