14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Animalelor, sărbătorită la Craiova

Ziua Animalelor, sărbătorită la Craiova

Ziua Internaţională a Animalelor, sărbătorită pe 4 octombrie, nu a trecut neobservată nici în Bănie.

La adăpostul canin de la Făcăi, ieri a fost ziua porţilor deschise, oricine putând să viziteze şi să adopte câinii comunitari. Din păcate, până în jurul orei 13.00, angajaţii Serviciului de Ecarisaj dăduseră doar un singur animal. Căţeii au primit şi vizita unui grup numeros de şcolari de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“, care le-au adus doi saci cu hrană uscată.

Elevii au fost surprinşi de condiţiile bune pe care le-au întâlnit la Făcăi, dar, în acelaşi timp, au vrut să ştie cum sunt sacrificate animalele. „În camera asta sunt cadavrele animalelor? Le bateţi până le omorâţi?“, întreba curios Marcel, unul dintre micii vizitatori. Cum răspunsurile responsabililor de adăpost nu au fost pe măsura aşteptărilor, copiii au decis să plece.

Expoziţie de picturi în Piaţa „Mihai Viteazul“

Federaţia Română pentru Protecţia şi Controlul Animalelor împreună cu două asociaţii locale au sărbătorit, la Muzeul de Istorie, Ziua Internaţională a Animalelor. Printre invitaţi s-au numărat Mihai Constantinescu, viceprimarul Gheorghe Nedelescu şi elevii Şcolii nr. 24 „Sf. Gheorghe“. Elevii au venit însoţiţi de mascota lor, un căţel de care au grijă şi pe care l-au adoptat.

Şi în Piaţa „Mihai Viteazul“ a fost sărbătorit acest eveniment. Copiii au organizat o adevărată expoziţie de picturi ce reprezentau diverse animale şi câteva programe artistice pentru a demonstra cât de mult le iubesc.

Şi la Grădina Zoologică din Parcul „Nicolae Romanescu“ au fost mulţi vizitatori. Viorel Nicolae, directorul adjunct al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ, a spus: „Totul s-a desfăşurat normal. Avem o veste bună în ceea ce priveşte dimensiunea cuştilor, care s-ar părea că trebuie să fie mai mici decât ne obligaseră iniţial să le facem. Asta înseamnă că din cele 62 de specii pe care le avem, deşi înainte trebuia să rămână doar 40, am putea să le păstrăm chiar pe toate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS