13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurăţenie de farmacie în hala cu brânzeturi

Curăţenie de farmacie în hala cu brânzeturi

http:http://www.youtube.com/watch?v=QsZ44nRRttg

Ţăranii care vând lapte şi brânză în Piaţa Centrală vor fi nevoiţi să treacă zilnic printr-un filtru, astfel încât să nu contamineze produsele destinate vânzării.

Gălăgie mare ieri la raionul de lactate din Piaţa Centrală din Craiova. Mesele comercianţilor fuseseră îngrămădite într-o parte a încăperii, cealaltă jumătate fiind ocupată de muncitorii care lucrau de zor la reamenajarea spaţiului. Vânzătorii aflaseră deja că le este pregătită modernizarea raionului, unde îşi petrec mai bine de opt ore pe zi, şi aşteptau inaugurarea cu mare interes. Deşi nu ştiau exact în ce constă schimbarea, oamenii auziseră că e vorba de o îmbunătăţire a situaţiei. „O să trebuiască să avem haine de schimb, aşa am înţeles, ca să nu mai intrăm oricum aici, în spaţiul de vânzare. Şi or să ne scoată şi mesele astea de tablă, să ne aducă frigidere. Ar fi bine, că ne-am săturat şi noi să muncim în condiţiile astea“, a spus Tanţa Comănescu, vânzătoare.

Subiectul renovării era pe buzele tuturor, mai ales că urmăresc zilnic cum, în spatele lor, hala se transformă încetul cu încetul. Încântaţi s-au arătat şi câţiva cumpărători, care veniseră să-şi ia lapte sau brânză proaspătă. „Nu arată a spaţiu dintr-un oraş al Uniunii Europene, dar eu, cel puţin, veneam aici că găseam brânză bună şi ieftină. O modernizare e binevenită, normal“, a menţionat Florica Ignat, ingineră.

Schimbarea la faţă a raionului va scoate din bugetul Serviciului Administraţie Pieţe şi Târguri aproximativ 500 de milioane de lei. Directorul serviciului, Gheorghe Călinoiu, a precizat că vor fi amplasate 29 de combine frigorifice, în care comercianţii îşi vor ţine marfa. Accesul acestora în raion va fi strict supravegheat, pentru a evita răspândirea de microbi. „Am amenajat două cabine, una pentru bărbaţi şi alta pentru femei. Acestea sunt împărţite în mai multe compartimente, pentru a asigura fluxul cerut de normele UE“, a explicat Călinoiu. După inaugurare, pentru a-şi putea vinde produsele, comercianţii vor fi nevoiţi să intre în cabine, să se dezbrace de hainele cu care au venit, să îşi facă duş, după care să se îmbrace în uniforme. De asemenea, se vor face modificări şi la sistemul de ventilaţie, pentru ca pe timpul verii oamenii să nu mai moară de căldură. Călinoiu a adăugat că lucrările vor fi finalizate în luna septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS