15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Scurte stiri

A.J. – un papagal multitalentat


Dupa aparitiile sale in emisiunile moderate de Johnny Carson, Jay Leno si David Letterman, papagalul A.J. a devenit o celebritate. Gratie aptitudinilor sale sportive, pasarea a reusit sa impresioneze opinia publica. Desi are deja 16 ani, papagalul se dovedeste a fi foarte receptiv, el invatând in scurt timp se joace baschet si golf. Acum, pasarea se antreneaza de zor pentru a se familiariza cu schiul nautic. „Nu exista nimic ce nu il pot invata“, a declarat David Cota, stapânul pasarii. De altfel, eforturile lui A.J. au fost de curând rasplatite, el fiind distins cu „Outrageous Bird“ Award. „Nu am vazut niciodata un papagal atât de talentat“, au spus membrii juriului in momentul acordarii premiului.


Alcoolicii isi pierd simtul umorului


Alcoolicii au probleme mult mai mari in a intelege poantele bancurilor decât confratii lor abstinenti. Dupa cum informeaza Krone.at, aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Ruhr-Universität Bochum. Specialistii au realizat un experiment comparativ, in care voluntari alcoolici si sanatosi au fost solicitati sa asculte o serie de bancuri, de la care lipsea insa poanta. Atunci când alcoolicii au fost solicitati sa aleaga poanta corecta, de cele mai multe ori ei au dat gres. Experimentul a demonstrat ca in cazul consumatorilor de alcool apar o serie de probleme cognitive. „Pentru a putea intelege o gluma, trebuie sa fim capabili sa ne imaginam jocul actorilor, asadar sa reusim sa ne dam seama ce se intâmpla cu actorul X atunci când actorul Y vorbeste si invers“, a explicat unul dintre cercetatori. Aceasta capacitate, numita si „Theory of Mind“, joaca un rol esential la nivelul cortexului. Doar asa glumele pot fi intelese, iar poantele au efectul scontat. Din câte se pare insa, exact in aceasta regiune a creierului apar si problemele alcoolicilor.


Indiana Jones, cel mai popular erou de actiune


Indiana Jones, interpretat de actorul american Harrison Ford, a fost desemnat cel mai bun erou de actiune din toate timpurile. Locul doi in ineditul clasament este ocupat de Arnold Schwarzenegger, pentru rolul intrepretat in „The Terminator“, in timp ce medalia de bronz a revenit septuagenarului Sean Connery, care a obtinut locul al treilea pentru intrepretarea lui James Bond. Urmatoarele locuri in clasament sunt ocupate in ordine de Bruce Willis, pentru rolul din „Die Hard“, si de Christopher Reeves pentru Superman. Harrison Ford este prezent si pe locul sase, pentru interpretarea personajului Han Solo din „Razboiul Stelelor“. Sigourney Weaver a obtinut titlul de cea mai indragita actrita de actiune pentru interpretarea personajului Ripley in „Alien“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS