15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn copil de un an si doua luni creste printre ligheane cu apa

Un copil de un an si doua luni creste printre ligheane cu apa

O familie de tineri craioveni risca sa ajunga in strada, impreuna cu fetita lor de un an si doua luni, din cauza datoriilor la intretinere. Familia Armaselu are parte nu numai de neajunsuri materiale. Acoperisul blocului a fost reparat numai in parte, nefiind realizate lucrari deasupra coloanei pe care se afla apartamentul lor, astfel ca le ploua in casa. Apa curge siroaie pe linga instalatiile electrice, putindu-se produce oricind un scurtcircuit. Proprietarii celorlalte patru apartamente aflate pe aceeasi coloana refuza insa sa plateasca banii pentru reparatia acoperisului si ii acuza pe ei pentru datoriile la intretinere, dar si pentru infiltratiile care au ajuns de la etajul patru, la etajul doi. Familia Armaselu risca sa fie data in judecata de asociatia de locatari pentru neplata intretinerii, dar si de vecini.


Situatia materiala, dar si conditiile in care cele trei suflete sint nevoite sa traiasca este cunoscuta de toti locatarii blocului, inclusiv de presedintele asociatiei de proprietari. „Au venit si au vazut cum ne-a fost afectat apartamentul. I-am rugat sa contribuim toti la repararea acoperisului, insa cei patru vecini de coloana refuza sa plateasca. Noi nu avem posibilitatea sa procedam ca si ceilalti locatari, cind cei de la etajul patru au platit pentru toata lucrarea, urmind ca restul vecinilor sa le dea banii in rate. De asemenea, cind au realizat reparatii pe coloanele lor, au spart acoperisul si pe partea noastra si de atunci apa curge siroaie. Lucrarea costa aproximativ 40 de milioane, bani pe care eu nu am de unde sa-i dau. Ar fi mai simplu sa contribuim fiecare la repararea acoperisului“, a spus Tita Florentina Armaselu.


Ceilalti locatari se arata revoltati de situatia creata si invinovatesc in primul rind familia Armaselu. O data cu inceperea topirii zapezii, apa a patruns puternic in pereti, infiltratiile ajungind pina la apartamentele de la etajul doi. „Sint vecini care au apartamentele pline de igrasie. Sotul meu este seful de scara al blocului, iar acum citeva zile a fost chemat de vecinii de la etajul doi si trei sa vada cum a inceput sa le cada tencuiala de pe pereti. Oamenii ii inteleg ca au o situatie materiala precara, insa nu au incredere sa contribuie la repararea acoperisului blocului, de teama ca nu-si vor recupera banii. De asemenea, ei risca si sa fie dati afara din locuinta, din cauza datoriilor“, a mentionat Ionica Pauna, sotia sefului de scara.


Nu aprind lumina de teama unui incendiu


Situatia din blocul 161 F, din cartierul Craiovita Noua, este extrem de grava. Locatarii dau dovada de inconstienta sau de nepasare, deoarece, din cauza infiltratiilor puternice, se poate produce oricind un incendiu. „Am schimbat de doua ori lustrele pina acum, caci au cazut din tavan. Apa curge prin dreptul lustrei si al contorului de curent. Lumina nu o aprindem nici noaptea, de teama! Ne este frica si pentru sanatatea fetitei noastre, sa nu se imbolnaveasca intre peretii astia imbibati cu apa. Au venit si vecinii de la etajul doi sa ne spuna ca ne dau in judecata pentru ca a ajuns apa pina la ei, dar ce vina avem noi?“, a spus Florentina.


Situatia financiara a familiei Armaselu este la limita saraciei. Ei traiesc din alocatia micutei Alexandra si din banii pe care barbatul ii cistiga muncind cu ziua. Dar pentru ca doresc sa isi plateasca datoriile si sa repare acoperisul, incearca sa puna deoparte cite un banut. Supararea lor cea mai mare este insa ca nu gasesc intelegere la vecini, mai ales la cei patru care ar trebui sa contribuie si ei la repararea partii de acoperis spart.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS