16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

11 blestemat

După 11 septembrie 2001 a urmat o multitudine de date pe care umanitatea şi le va aminti din cauza dramatismului, atentatelor şi a miilor de morţi şi răniţi, informează it.notizie.yahoo.com. Ultima dintre aceste date de tristă amintire este 11 martie 2011, care a coincis cu teribilul seism ce a zguduit Japonia şi care a schimbat viaţa unei întregi naţiuni.
După dezastrul din Ţara Soarelui Răsare, tot mai multe voci, mai ales pe internet, au început să vorbească despre un adevărat „blestem al numărului 11“, care a marcat cele mai teribile tragedii din mileniul doi. Această teorie bazată pe conexiunea de coincidenţe cazuale a devenit o nouă sursă de inspiraţie pentru fantezia bogată a producătorilor de la Hollywood, care se gândesc deja la un film de groază cu acest subiect: „11.11. Frica are un nou număr“. La baza acestei teorii care implică evenimente teribile şi catastrofale nu se află nici o explicaţie raţională, ci doar calcule cabalistice (interpretare ocultă a Bibliei pe baza numerelor) şi coincidenţe calendaristice. De exemplu, Turnurile Gemene tronau ca un 11 enorm în inima Manhattanului. La rândul său, „m“ corespunde literei kaf, din alfabetul ebraic, care, potrivit aceloraşi calcule cabalistice, reprezintă numărul 66 şi pe opusul său – 666, simbolul Antichristului. În plus, nu trebuie omis nici faptul că numărul total de litere care formează numele lui Adolf Hitler este, surprinzător, tot 11. Unii au început să se lanseze în fel de fel de teorii cu privire la următorul 11 blestemat, iar pentru asta au scos „de la naftalină“ studiile profesorului Bendandi. Decedat în 1979, acest cercetător italian pusese la punct o teorie, cu ajutorul căreia credea că putea prevedea cutremurele.
Calculele sale semnalaseră data de 11 mai 2011 ca posibilă zi pentru un cutremur la Roma. Oricum ar fi, până să ne gândim la următoarea dată de 11 blestemată, să enumerăm câteva dintre zilele de 11 care sunt de tristă amintire. Pe 11 martie 2004, o serie de explozii simultane la oră de vârf în patru trenuri madrilene au omorât 200 de oameni, printre care şi 16 cetăţeni români. Pistele au condus spre un atentat terorist al al-Qaida. Pe 11 iulie 2006, 187 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 900 au fost rănite în urma a şapte atentate comise în trenuri şi în gările din Mumbai. 11 septembrie este o dată de tristă amintire şi pentru Chile, care în 1973 şi-a pierdut preşedintele, pe Salvador Allende, care a decedat din cauza unui infarct. În locul său a venit la putere temutul general Augusto Pinochet. Pe 25 martie 1911, cartierul Manhattan trăia o altă tragedie: 146 de persoane, dintre care 123 de femei, îşi pierdeau viaţa în urma unui incendiu la o fabrică de textile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU