2.6 C
Craiova
marți, 22 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNorvegia va restricționa și mai mult accesul turiștilor ruși

Norvegia va restricționa și mai mult accesul turiștilor ruși

Ca o „reacție la războiul de agresiune al Rusiei împotriva  Ucrainei”, Norvegia va bloca aproape toate punctele de intrare în țară, a anunțat joi ministerul Justiției. În felul acesta va restricționa și mai mult accesul turiștilor ruși.

Norvegia, membru NATO, care împarte o graniță cu Rusia în zona arctică, ce măsoară aproape 200 km, a impus pentru prima dată restricții privind vizele de turism pentru ruși în 2022, notează Reuters.

„Decizia de înăsprire a regulilor de intrare este în conformitate cu abordarea norvegiană de a sprijini aliații și partenerii ca reacție la războiul ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a transmis ministrul Justiției, Emilie Enger Mehl, într-un comunicat.

Cetățenii ruși al căror scop este turismul și alte călătorii neesențiale vor fi respinși

Cetățenii ruși al căror scop este turismul și alte călătorii neesențiale vor fi respinși. Pot fi acordate excepții în cazuri precum vizitele la rude apropiate care locuiesc în Norvegia, a informat ministerul. Noile reguli intră în vigoare pe 29 mai. „Schimbarea implică faptul că poliția poate refuza intrarea cetățenilor ruși care sunt vizați de această schimbare”, a mai informat ministerul.

Citește şi: Scenă prăbuşită la un miting electoral în Mexic. Nouă morţi și zeci de răniți

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS