16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Aproape toate telefoanele vor folosi acelaşi încărcător

Principalii fabricanţi de telefoane mobile au anunţat marţi în cadrul Congresului Mondial de la Barcelona că vor concepe un încărcător aproape universal până în anul 2012, o veste bună atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru clienţi. În acest proiect, care constă într-un încărcător echipat cu o minipriză USB, sunt implicaţi 17 operatori şi fabricanţi de telefonie mobilă, printre care Nokia, Samsung, Motorola şi Vodafone. „Grupul are un scop ambiţios: până în 2012 va concepe un încărcător universal, disponibil pe piaţa din întreaga lume“, se arată într-un comunicat al asociaţiei operatorilor de mobile.
În prezent, fiecare fabricant de telefoane foloseşte propriul model de încărcător, ceea ce este costisitor pentru utilizatori în cazul în care acesta se defectează sau este pierdut.
Pentru asociaţia GSM, acest nou încărcător va avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător pentru că va fi conceput în scopul reducerii consumului de energie cu 50 la sută şi, mai ales, pentru că va evita noxele încărcătoarelor ieşite din uz.
Cei mai importanţi constructori de telefoane participă la această iniţiativă: Nokia, Motorola, LG, Sony Ericsson, Samsung, precum şi producătorul american de componente pentru telefoane Qualcomm.
Operatorii Orange, 3 Group, AT&T, KTF, Mobilkom Austria, Telecom Italia, Telefonica, Telenor, Telstra, T-Mobile şi Vodafone sunt şi ei asociaţi la aceste proiecte.
Potrivit lui Mitti Storckovius, director al departamentului de mediu pentru mobilele Nokia, operatorul finlandez a integrat deja în încărcătoarele sale funcţii care permit reducerea consumului de energie, în special un mesaj care invită utilizatorul să debranşeze telefonul când este încărcat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS