18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinIngrijirea picioarelor

Ingrijirea picioarelor

Picioarele trebuie ingrijite zi de zi pentru a putea raspunde cu brio cerintelor noaste: plimbari prelungite, stat la cozi sau o seara dansanta. Pentru a arata bine in orice moment al zilei si pentru a putea sari din sandalele de plaja in pantofii de bal, trebuie sa acordam picioarelor noastre tratamentul cuvenit.


Pentru a bate strazile cu vioiciune si pentru a va simti bine in propriile incaltari oferiti-va o sedinta de repunere in forma. Conform ele.ro, dimineata, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti ar fi un salt pe ambele picioare la dus. Este cea mai buna metoda pentru a va tonifica picioarele. O buna spalare a picioarelor se face utilizând sapunuri delicate: ele nu altereaza filmul lipidic care acopera pielea si o protejeaza pe aceasta de agentii microbieni si micotici. Daca aveti pielea uscata, folositi un sapun foarte gras, bogat in lanolina.


Uscarea pielii picioarelor este si ea foarte importanta. Nu este de ajuns sa-ti pui picioarele pe covorul de baie pentru a ti le sterge. Nu uitati sa stergeti bine si spatiile interdigitale, supuse macerarii. Aceasta ar genera rapid micozele plantare. Recurgerea la talc, care este o solutie larg raspândita pe perioada verii, ramâne antidotul cel mai important pentru riscurile de umiditate sau de transpiratie plantara.


Picioarele merita sa fie rasfatate


Rau tratate si inchise adesea intr-o constrângere putin confortabila, picioarele dumneavoastra au nevoie ca seara sa fie rasfatate. O baie cu sare grunjoasa (doua linguri la doi litri de apa), calduta si de scurta durata le va provoca o destindere salvatoare.


Ingrijiti-va picioarele, având grija sa variati placerile. Un tratament complet pentru picioare poate arata astfel: zece minute intr-o baie de picioare cu o apa la 15 grade stimuleaza circulatia sanguina; zece minute intr-o baie de picioare cu apa calduta, urmata de o frectie alcoolizata tonifica pielea; cinci minunte intr-o baie de picioare cu apa calda de 37 grade face sa dispara durerile legate de oboseala plantara; trei minute sub jetul tonic de apa rece frâneaza transpiratia; zece minute sub dusul scotian, cald timp de doua minute si rece timp de cinci pâna la zece secunde activeaza circulatia sanguina.


Peria si piatra ponce trebuie folosite tot timpul anului. Dupa ce picioarele au fost periate cu delicatete sau au fost curatate cu o crema gomanta pentru a combina ingrijirea cu masajul, vor fi hidrate din belsug cu crema speciala, inclusiv pe degete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS