14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Chirurgia plastica la adolescenti


Numarul operatiilor estetice la adolescenti s-a dublat, in ultimii ani, fata de perioada 1996-1998, ajungând la peste 300.000, numai in 2005. Aceasta rata poate parea alarmanta pentru multi parinti, care se tem ca presiunea societatii actuale obliga tinerii sa-si modifice trasaturile conform „normelor“ din cercurile pe care le frecventeaza. Cu toate acestea, medicii nu opereaza orice adolescent care considera ca nu arata suficient de bine.


Societatea Americana a Chirurgilor Plastici considera ca persoanele sub 18 ani au nevoie doar de aprobarea parintilor pentru a-si face o operatie estetica. Insa chirurgii ii sfatuiesc pe tineri sa nu ia in consideratie „bisturiul magic“ decât in momentul in care inteleg tot ceea ce presupune o interventie chirurgicala.


Se pare ca una dintre cele mai puternice influente asupra adolescentilor o au reality-show-urile. Aceste emisiuni determina cresterea interesului tinerilor pentru modificarea trasaturilor fizice. Cu toate acestea, in urma celor mai recente studii, s-a constatat ca majoritatea celor care apeleaza la chirurgia plastica o fac din motive medicale.


Rinoplastia, operatia reparatorie pentru refacerea nasului, reprezinta 50 la suta dintre interventiile chirurgicale estetice efectuate la adolescenti. Imaginea fetei constituie o problema emotionala grava pentru tineri, in special pentru cei care sunt victime ale unor accidente sau se nasc cu diferite malformatii faciale.


Totodata, potrivit ultimelor statistici in domeniu, operatiile la sâni reprezinta mai putin de cinci la suta din totalul de interventii chirurgicale estetice. De multe ori, aceste operatii sunt o necesitate medicala, in special in cazul tinerelor care au sânii foarte mari, confruntându-se din aceasta cauza cu dureri de spate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS