21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSucces categoric pentru Alexandra Anghel la Internaționalele României

Succes categoric pentru Alexandra Anghel la Internaționalele României

Alexandra Anghel s-a impus categoric la turneul internațional de la București, trecându-și în palmares o nouă medalie de aur
Alexandra Anghel s-a impus categoric la turneul internațional de la București, trecându-și în palmares o nouă medalie de aur

Luptătorii craioveni s-au regăsit printre cei peste 800 de sportivi din 30 de țări care au participat la sfârșitul săptămânii trecute la turneul internațional al României pentru juniori și cadeți. Șase dintre reprezentanții Băniei au reușit să urce pe podium în cadrul competiției catalogate de toată lumea ca fiind cel mai tare turneu internațional din lume rezervat celor două categorii de vârstă.
De la CS Universitatea Craiova, Alexandra Anghel a obținut medalia de aur la categoria 67 de kilograme, iar celălalt medaliat a fost Ștefan Coman, clasat pe locul trei la categoria 60 de kilograme. De la același club, Gheorghe Constantin s-a clasat pe locul cinci la categoria 66 de kilograme.
Alexandra Anghel a făcut un turneu foarte bun, conform spuselor antrenorului Aurel Cimpoeru. „A câștigat toate trei meciurile la superioritate tehnică în fața unor sportive din Germania, Norvegia și Franța. A dominat categoric această categorie, a fost stăpână pe situație, concentrată, așa cum nu prea am văzut-o de multe ori. S-a prezentat bine din punct de vedere tehnic, tactic și pshic. Dacă va continua așa va face o surpriză frumoasă la Campionatul European de juniori, programat la finalul lunii iunie la Dortmund“, a spus Cimpoeru ieri pentru GdS.

Alexandra Anghel alături de antrenorii săi şi de preşedintele FR de Lupte, Răzvan Pârcălabu (în cămaşă albă)
Alexandra Anghel alături de antrenorii săi şi de preşedintele FR de Lupte, Răzvan Pârcălabu (în cămaşă albă)

Tehnicianul a vorbit și despre parcursul lui Coman și Gheoghe Constantin: „Coman este în primul an de juniorat, dar este în creștere de formă. A făcut un concurs foarte bun. În sferturi a fost învins de campionul Rusiei, iar Rusia este o țară ai cărei campioni naționali atunci când merg la o competiție iau medalii. De altfel, și la București au câștigat la toate categoriile, mai puțin la una. În recalificări, Coman a întâlnit un bulgar, vicecampion european în 2015 și medaliat cu bronz anul trecut la Europenele de la București. De altfel, bulgarul îl depășise pe Coman la Europenele de la București la puncte, dar acum elevul meu l-a învins cu 9-3. În finala mică, Coman s-a impus prin superioritate tehnică în fața unui ungur, obținând bronzul. Constantin Gheorghe s-a accidentat la Campionatul Național și nu vreau să-l forțez acum. El nu va merge la Europene, vreau să-l păstrez pentru Mondiale“, a mai spus Aurel Cimpoeru, cel care se ocupă de pregătirea sportivilor de la CS Universitatea împreună cu fratele său, Marius Cimpoeru. Cei doi sunt profesori și Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, iar una dintre sportivele lor, Simona Zidaru, a obținut locul trei la categoria 60 de kilograme, la cadeți.

Argint pentru Ștefania Priceputu

Ștefania Priceputu (stânga) a obținut medalie de argint
Ștefania Priceputu (stânga) a obținut medalie de argint

LPS „Petrache Trișcu“ a mai avut încă trei medaliate, iar două au dublă legitimare cu CSM Craiova. Ștefania Priceputu a obținut argintul la junioare, categoria 43 de kilograme. „A fost învinsă în finală de o bulgăroaică, care o bătuse și anul trecut la Campionatul Balcanic de la Craiova. Și Ștefania o învinsese acum două săptămâni la un turneu, dar acum sportiva din țara vecină s-a impus“, a explicat antrenorul Ștefaniei, Valentin Boboșca. Altă elevă de-a sa, Ana Maria Cristescu, deși mai mică de vârstă ca adversarele, a urcat pe treapta a treia a podiumului la cadeți, categoria 40 de kilograme. Adina Irimia, elevă la LPS, dar legitimată la CSM și pregătită de Petre Banciu, a obținut bronz la cadeți, categoria 70 de kilograme. „A fost un turneu tare de tot, un ultim test de verificare înainte de marile competiții europene. Nivelul a fost unul foarte ridicat. Au venit din țări puternice în acest sport cum ar fi Georgia, Turcia, Iran, Ucraina, Moldova, SUA“, a spus Banciu. Prima competiție importantă la care făcea referire antrenorul este Campionatul European rezervat juniorilor 3. Competiția găzduită de Belgrad va începe la sfârșitul acestei săptămâni, iar Craiova va fi reprezentată de Ana Maria Cristescu și Rebeca Bărăga, eleve ale lui Valentin Boboșca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS