6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFilieșenii au pierdut greu cu liderul (galerie foto)

Filieșenii au pierdut greu cu liderul (galerie foto)

Formația CSO Filiași a pierdut, scor 1-3, confruntarea de vineri, de pe stadionul „Chimia“ din Ișalnița, disputată în compania echipei SCM Pitești, în etapa a 17-a din Liga a III-a, seria 3 (galerie foto). Liderul a marcat prin Deaconescu (’8), Stoica (’78 – penalti) și Grecu (’87), replica doljenilor venind prin Claudiu Bălan (’55).
De menționat faptul că în minutul 27 Nicușor Neacșu a marcat cu o lovitură de cap pentru CSO Filiași, însă asistentul Silviu Goicea a indicat poziție de ofsaid, iar golul a fost anulat, spre iritarea gazdelor. Filieșenii au acuzat maniera de arbitraj și la penaltiul din care a înscris Stoica, la o fază în care Mogoșanu a respins un balon în lateral și din inerție a atins un adversar, care a căzut foarte ușor, dar suficient cât să-l impresioneze pe „centralul“ bucureștean Marius Spânu.
La rândul lor, piteștenii au irosit o lovitură de pedeapsă în minutul 68, dictată după un fault comis de Borhot asupra lui Stoica, portarul Sorin Mogoșanu apărând excelent șutul lui Ionuț Năstăsie, fiul fostului jucător al Craiovei, Nicu Năstăsie.
CSO Filiași: Mogoșanu – Calu, Chircan (’54, Lupu), Tereche (’64, Papa), Neacşu – Bogdanovici – Borhot, Borneci, Duriță (’73, Ciocârlă), Cruşoveanu (’83, Pârvuică) – Bălan. Antrenor: Florin Șoavă.
SCM Pitești: Udeanu – Anghelina, Deaconescu, Cotigă, Şandru – Şerban, Oancea (’61, Grecu), Năstăsie (’83, Andrei), Panait – Albu (’46, Stoica), Căpățână. Antrenor: Nicolae Dică.
Cartonașe galbene: Duriță ’65, Borhot ’69 / Şandru ’34.
Au arbitrat: Marius Spânu – Ionuț Traian Neacșu, Silviu Goicea.
Observatori: Grigore Tomoioagă, Marin Iancu.
În urma acestui rezultat, CSO Filiași a coborât de pe locul șapte pe opt, în timp ce SCM Pitești se simte confortabil pe prima poziție, cu 42 de de puncte.

Șoavă, dezamăgit

Antrenorul echipei CSO Filiași, Florin Șoavă, consideră că jocul nu reflectă realitatea din teren și s-a declarat nemulțumit de prestația arbitrilor bucureșteni.
„Consider că am făcut un meci foarte bun, în multe privințe am dominat adversarul. În prima repriză au avut un singur corner, la o greșeală a lui Mogoșanu, care nu a ieșit în trei meciuri să respingă, și adversarul a marcat. După, am irosit două ocazii prin Crușoveanu, ambele singur cu portarul, și am avut golul lui Neacșu anulat pe nedrept, pentru că el venise din spatele fundașului, deci nu putea fi vorba de ofsaid. Repriza a doua a fost echilibrată până la primul penalti, când a fost o greșeală a lui Bogdanovici la mijlocul terenului, și faultul fundașului nostru a fost evident și putea fi sancționat chiar cu roșu, dar din fericire a apărat Mogoșanu. Consider însă că al doilea penalti a fost acordat gratuit, pentru că mingea se jucase, era în afara terenului, iar explicația arbitrului a fost neglijență din partea portarului nostru. De data asta au marcat piteștenii și s-a cam scris istoria meciului, chiar dacă Alin Pârvuică a irosit spre final două ocazii mari. Sunt nemulțumit de rezultat. Facem jocuri bune, dar pierdem pe niște greșeli copilărești. Și Piteștiul este o echipă bună, este liderul seriei, însă eu consider că ne-am ridicat la nivelul lor“, a declarat Florin Șoavă, pentru GdS.

Dică a răsuflat ușurat

De partea cealaltă, tehnicianul celor de la SCM Pitești, Nicolae Dică, a fost bucuros pentru victorie, recunoscând că aceasta a venit cu multă sudoare.
„Ne așteptam să fie greu cu Filiași. Le-am spus jucătorilor că o să fie un joc de luptă, pentru că știam cum este terenul de aici și m-au ascultat, au fost concentrați, au avut atitudine și au câștigat jocul. Nu vreau să comentez arbitrajul, vorbesc doar de jocul prestat de echipa mea. Nu sunt supărat pe Năstăsie că a ratat acel penalti, pentru că se întâmplă să mai și greșești. Nu este singurul jucător care a ratat un penalti, sunt fotbaliști mult mai mari care au irosit lovituri de pedeapsă în carierele lor. Important este că am reușit să revenim și să câștigăm jocul. Deocamdată, nu suntem matematic promovați în Liga a II-a, așa că trebuie să fim în continuare concentrați. Important este că în momentul de față depindem doar de noi și trebuie să fim atenți la fiecare meci, până când vom obține promovarea din punct de vedere matematic“, a declarat Nicolae Dică, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS