17 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCiurea vrea Podariul mai sus în clasament

Ciurea vrea Podariul mai sus în clasament

Gigi Ciurea le-a cerut elevilor săi să joace prudent
Gigi Ciurea le-a cerut elevilor săi să joace prudent

Mai sunt doar câteva zile și se reia campionatul Ligii a III-a. Pentru reprezentanta Doljului din C3, ACS Podari, returul înseamnă un nou început, pentru că lotul a suferit multe modificări, însă antrenorul Gigi Ciurea consideră că echipa sa poate și trebuie să urce în clasament câteva poziții, până la final.
GdS: Cum va fi returul?
Gigi Ciurea: Va fi destul de greu, pentru că și la noi la echipă au venit foarte mulți jucători noi, care au mai evoluat și la Liga a II-a sau a III-a, dar sunt probleme din cauza omogenității. Sper să se vadă în curând o îmbunătățire în acest sens, pentru că la ultimele amicale s-a simțit că suntem deficitari la acest capitol. Acum avem un lot de 20 de inși, după cum urmează: portari: Mecea, Ciorcârlan, jucători de câmp: Marcu, Vulpe, Cioinac, Avram, Ciocârlă, Geamănu, Raicea, Georgescu, I. Stancu, D. Stancu, Crușoveanu, Sârmon, Dragomir, Marinoiu, Cârstea, Preda, Bălan, Cârstea. Am încredere în băieți, sunt jucători buni, valoroși, fiecare dintre ei poate să facă diferența și sper să urcăm cel puțin trei locuri mai sus în clasament.

„Ionuț Stancu este un lider în teren“

GdS: Cât de mult înseamnă venirea lui Ionuț Stancu la echipă?
G.C.: Îl cunosc de mult timp pe Ionuț Stancu, l-am avut elev și la Universitatea Craiova în perioada Florin Marin. Este un jucător care își vede de treabă, se pregătește bine și nu-i place să piardă. Sunt convins că ne va ajuta mult. Este un lider în teren și ar trebui respectat de toți ceilalți, pentru că a evoluat atâția ani în Liga I.
GdS: L-ați cooptat și pe atacantul Claudiu Bălan, de asemenea un jucător care a evoluat la nivelul Ligii a II-a și care promitea mult la un moment dat…
G.C.: A avut și el o perioadă mai lungă în care nu s-a antrenat și a fost plecat în străinătate. Sper ca la primul joc, cel de sâmbătă, cu Sporting Roșiori, să reușească să marcheze primul, pentru că are calități și trebuie să devină principalul nostru marcator. Degeaba ai ocazii, pentru că, dacă nu înscrii, îți pierzi încrederea. Ca atacant trebuie să o bagi în poartă, ce să mai.
GdS: Este un post pe care ați fi vrut o concurență mai bună?
G.C.: Normal că aș mai fi vrut jucători, dar nu a depins numai de mine. Orice antrenor își dorește să aibă cel mai bun lot posibil. Ca idee, nici jucătorii nu mai sunt ca pe vremea mea, pentru că atunci și în Liga a III-a și a IV-a erau fotbaliști valoroși. Mi-ar mai trebui un atacant, pentru că nu e indicat să stăm doar în Claudiu Bălan. Doamne ferește!, pui răul în față: dacă se accidentează, ce facem, începem să folosim mijlocași? Altă soluție nu este.

„Sperăm să nu pierdem la Roșiori“

GdS: Aveți probleme medicale înaintea reluării campionatului?
G.C.: Dorin Preda este accidentat, a făcut perioada de pregătire, dar nu cot la cot cu colegii, și am crezut că revine, dar nu a fost așa. A fost la doctor și i s-a spus că trebuie să mai stea. Sperăm să ni se alăture cât mai curând. Cu probleme medicale mai sunt Giani Marinoiu și Adrian Cârstea și sigur nu vor fi pe teren sâmbătă.
GdS: Cum va fi meciul cu Sporting Roșiori? I-ați analizat cu atenție pe teleormăneni în amicalul cu CSU II Craiova…
G.C.: Este o echipă destul de bună, cu o linie de fund experimentată, plus Gavrilaș în poartă, jucător care a cochetat și cu Liga I. Îl mai au pe Ivănică, de la Pitești, le face jocul la mijloc. Au pe părțile laterale mijlocași care aleargă foarte mult, cu niște atacanți bătăioși. Sperăm să facem un joc bun, să le punem probleme și să nu pierdem. Important este să reușim să marcăm, pentru că asta e marea noastră problemă, am marcat prea puține goluri în jocurile de verificare.

Rezultatele din amicale

În perioada de pregătire, ACS Podari a înregistrat trei victorii, 4-1 cu juniorii A de la „Gică Popescu“, 4-0 cu CSU II Craiova și 3-0 cu Djerdap Kladovo, a remizat, scor 0-0, cu Hajduk Negotin, și a pierdut de trei ori, 0-4 cu Minerul Motru, 1-6 cu Pandurii II Târgu Jiu și 0-1 cu CSO Filiași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS