28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPugiliștii de la CSM vor să oprească acasă cel puțin patru titluri

Pugiliștii de la CSM vor să oprească acasă cel puțin patru titluri

Craiova găzduiește zilele aceastea o nouă competiție pugilistică. Este vorba despre Campionatul Național rezervat cadeților, care a debutat ieri după-amiază în sala de festivități a Liceului Energetic, instituție situată pe strada Amaradiei.
La start s-au aflat 163 de pugiliști, un număr record în ultimii ani, conform spuselor antrenorului craiovean Constantin Cucu. Acesta a precizat ieri după tragerea la sorți că speră ca sportivii care reprezintă CSM Craiova, clubul organizator, să câștige cel puțin patru titluri de campioni.
Pentru că nu au existat capi de serie, câțiva dintre craioveni se vor întâlni în primele faze ale competiției.
„Eu cred că vom avea cinci-șase finaliști, iar cel puțin patru dintre aceștia vor deveni campioni. Mă îndreptățesc să sper la acest număr de medalii rezultatele obținute de sportivii craioveni la Cupa României desfășurată anul acesta la Brăila. Am avut șapte finaliști, iar patru dintre ei au câștigat Cupa. Avem la acest Campionat Național peste 20 de cadeți care vor reprezenta Craiova. Mulți vor fi adversari prematur, dar asta este, calculatorul a ales, dar care este mai bun va merge mai departe“, a spus antrenorul de la CSM Craiova.
Acesta nu a ratat ocazia să laude pugiliștii și antrenorii craioveni: „Vom deveni forța numărul unu în boxul românesc, avem material uman de foarte bună calitate, s-a creat o emulație, în sensul că vin tot mai mulți copii în săli. Deci, avem bază de selecție foarte bună, dar nu avem încă infrastructură. Facem rezultate extraordinare din puțin. Acești copii sunt ca o marmură care trebuie șlefuită pentru a ajunge campioni la seniori. Este bine că clubul primăriei, SCM, a înființat și el o secție de box pentru a ne păstra valorile în oraș, să nu mai plece spre alte cluburi din țară“.

Cele 18 finale vor fi sâmbătă

Finalele la cele 18 categorii se vor desfășura sâmbătă, cel mai probabil de la ora 11.00, iar în zilele următoare galele vor începe la ora 16.30. Ieri, au fost programate 24 de meciuri, astăzi – 23, miercuri – 24, joi – 27, iar vineri – 30.
Pentru CSM Craiova organizarea Campionatului Național pe teren propriu înseamnă să dea posibilitatea cât mai multor boxeri cadeți să își arate valoarea în cadrul unei competiții oficiale. Dacă finala se ținea în alt oraș, CSM nu și-ar fi permis, din punct de vedere financiar, să deplaseze așa de mulți sportivi.
„Mulți cadeți sunt debutanți și au posibilitatea să se exprime în fața prietenilor, familiei. Ne-am dorit să găzduim acest campionat și pentru a arăta celor din țară că aici se face performanță. Nu este ușor să fii organizator, dar am avut parteneri de nădejde, Asociația Județeană de Box Dolj și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj. Cei de la Polivalentă ne-au pus la dispoziție ringul omologat“, a explicat directorul de la CSM Craiova, Ionuț Vădeanu.
„Începem mandatul unui nou consiliu director al Asociației Județene de Box cu această competiție, Campionatul Național. Invit craiovenii să vină la meciuri, pentru că vor avea ce vedea“, a spus Dumitru Călina, vicepreședintele AJB Dolj. „Tot ce ne-au cerut cei de la CSM Craiova am reușit să-i sprijinim, nu numai pentru box, ci și pentru alte competiții“, a adăugat Origen Staicu, director DJST Dolj.
La conferința de presă dinaintea competiției nu a venit nici un reprezentant al Federației Române de Box, deși așa se anunțase inițial, și având în vedere ultimele schimbări de FR Box, demisia președintelui Leonard Doroftei, demiterea celor doi vicepreședinți și a celor din Biroul Federal, rămâne de văzut dacă noii campioni vor primi și tricouri sau va trebui să se mulțumească cu diplomă și medalie, așa cum s-a întâmplat la CN feminin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS