16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au nevoie de două seturi să-i elimine pe cehi

Craiovenii au nevoie de două seturi să-i elimine pe cehi

Laurenţiu Lică şi Cristian Bartha indică semnul victoriei, dar şi de câte seturi are nevoie SCM-U Craiova pentru a se califica  în turul următor al Cupei CEV (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Laurenţiu Lică şi Cristian Bartha indică semnul victoriei, dar şi de câte seturi are nevoie SCM-U Craiova pentru a se califica
în turul următor al Cupei CEV (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Cu un moral bun după victoria obținută pe terenul campioanei Tomis Constanța, voleibaliștii de la SCM-U Craiova sunt încrezători că vor elimina mâine din Cupa CEV formația cehă Fatra Zlin. În tur, Lică și colegii săi s-au impus cu 3-0, iar pe teren propriu au nevoie să câștige două seturi pentru a se califica în turul următor.

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova au meciuri din trei în trei zile. Nici nu au apucat să se bucure prea mult pentru succesul repurtat pe terenul campioanei Tomis Constanța (scor 3-1) pentru că mâine, de la ora 18.00, elevii lui Dănuț Pascu vor juca în Sala Polivalentă, în Cupa CEV, returul cu cehii de la Fatra Zlin, și vor să obțină cât mai repede posibil calificarea în turul următor.
În partida tur, disputată săptămâna trecută, craiovenii s-au impus cu 3-0, iar pentru a elimina echipa cehă trebuie să câștige două seturi. Adică, pot merge mai departe și după o înfrângere cu 3-2, dar nici nu iau în calcul acest scenariu. „Avem nevoie de două seturi pentru a ne califica în turul următor. Plecăm cu prima șansă și sper să câștigăm meciul în minimum de seturi dacă se poate. De vreo două meciuri încoace am reușit să scăpăm de partide de cinci seturi și îmi doresc să fie din ce în ce mai rare. După un debut de campionat mai puțin reușit, echipa noastră a intrat într-un ritm normal competițional și joacă din ce în ce mai bine“, a spus antrenorul Dănuț Pascu ieri, într-o conferință de presă.

Lică: În tur nu i-am lăsat să joace

Căpitanul formației din Bănie, Laurențiu Lică, își dorește și el o victorie rapidă, ținând cont de programul încărcat din acest final de an.
„În tur pot spune că nu am lăsat adversarul să joace. Deși nu aveam multe informații despre Zlin, am jucat exact. Acasă va fi alt meci. Căutăm să închidem calificarea rapid pentru că avem multe meciuri luna aceasta și cred că și forma noastră fizică va conta pentru următoarele dispute. Sper să reușim un meci bun și implicit calificarea“, consideră Lică.

Bartha: Suntem mai buni decât ei

Și colegul său, Cristian Bartha, a trecut în revistă punctele forte ale Craiovei în meciul tur din Cehia și vrea ca el și coechipierii săi să aibă  o evoluție în aceeași notă și în confruntarea de mâine seară: „Am servit foarte bine în tur și ne-am făcut jocul mai ușor. Suntem mult mai buni decât ei, probleme ne-am putea pune singuri dacă nu vom servi la fel, nu vom face preluare și blocaj cum trebuie”.
Antrenorul Pascu nu vrea să vorbească încă despre posibilul adversar din turul următor, ci merge pe dictonul adoptat și în sezonul trecut, „pas cu pas“. „Chiar dacă am câștigat turul cu 3-0, pentru meciul de miercuri ne-am pregătit foarte bine din punct de vedere tactic. Cehii au o echipă tânără, au și câțiva jucători cu multă experiență. Joacă ambițios, au fost foarte supărați că au pierdut cu 3-0. Nu sunt deloc relaxat, este alt meci, trebuie să fim conștiincioși. Cei de la Zlin vor veni cu gândul că nu vor avea ce pierde, vor veni descătușați“, a mai spus tehnicianul care este și selecționer al naționalei României.

Afectați de tragedia din Paris

Atât Laurențiu Lică, cât și Cristi Bartha au evoluat în trecut la echipe din Franța, iar evenimentele petrecute vineri seară la Paris i-au întristat.
„Prietena mea este franțuzoaică, iar, imediat când am aflat de ce s-a întâmplat, ne-am sunat prietenii. Toți erau bine și ne-am bucurat. Sper să se facă bine cei din spitale și că nu vom ajunge să se întâmple și în România. Suntem prea mici ca să fim atacați“, a afirmat Bartha.
„În ultimele zile luăm parte la tragedii foarte mari și ne doare. Încă nu conștientizăm gravitatea evenimentelor“, s-a rezumat să spună Lică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS