19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSunt pe primul loc, dar nu se culcă pe o ureche

Sunt pe primul loc, dar nu se culcă pe o ureche

După victoria cu CSM Oradea, baschetbaliștii de la SCM-U Craiova au urcat în fruntea clasamentului Ligii Naționale. Bogdan Popescu și colegii săi au trecut peste bucuria celui de-al cincilea succes stagional și se gândesc la jocul următor, de la Sibiu.

Suporterii echipei masculine de baschet SCM-U Craiova au trecut peste înfrângerea cu rivala Dinamo București, iar luni seară, la meciul cu CSM Oradea, au venit în număr mare la Sala Polivalentă să-și susțină favoriții. Baschetbaliștii le-au oferit o nouă victorie, scor 73-68 (16-15, 20-20,11-11, 26-22), jocul fiind echilibrat aproape 33 de minute, apoi oltenii s-au desprins decisiv după un parțial de 8-0.
După a cincea victorie din acest sezon, SCM-U Craiova a urcat pe primul loc în Liga Națională, cu mențiunea că Steaua CSM București are un meci restant. Elevii lui Oliver Popovic au și două înfrângeri în primele șapte runde disputate, ambele în fața formațiilor bucureștene Steaua și Dinamo.
Jucătorii craioveni s-au bucurat împreună cu fanii de victoria cu Oradea, dar Bogdan Popescu consideră că locul ocupat în prezent în Liga Națională este unul relativ.
„Acum nu e foarte important că suntem pe primul loc, mai sunt multe etape de jucat. Pentru noi înseamnă mult ca moral. După eșecul și jocul prestat pe terenul celor de la Dinamo, acum am obținut o mare victorie. Am întors pagina, și în fața publicului acesta extraordinar am scos-o la capăt bine“, a spus experimentatul jucător, care împreună cu coechipierii săi a făcut planul pentru prima parte a campionatului.
„Am vorbit și cu colegii mei. Ideal ar fi să terminăm în primele șase echipe prima parte a campionatului. În play-off joci cu echipele cele mai bune din campionat și deja ești în obiectiv cumva, se schimbă situația“, a mai spus Popescu.

Explicații pentru eșecul cu Dinamo

Jucătorul de 37 de ani a ținut să vorbească și despre înfrângerea cu Dinamo. Consideră că principala „bubă“ a echipei craiovene a fost apărarea, iar după ce au vizionat meciul, el și colegii săi au remediat greșelile.
„Am făcut vizionare, am stat de vorbă cu antrenorii. Tot meciul am jucat prost, dar în prima jumătate am avut marele noroc cu Cătălin Burlacu, care a băgat niște aruncări grele de trei puncte și s-a făcut o diferență. În repriza a doua a fost un colaps total. Totul pleacă de la defensivă, care nu a mers. Jucătorii lor de sub panou ne-au dat 50 de puncte, deși noi avem oameni înalți, suntem puternici. Am greșit mult, ne asumăm. Nu fugim de responsabilități, este sport, nu este matematică. Cu Oradea ne-am apărat bine, am reușit să-i ținem la 68 de puncte marcate, ceea ce este un lucru extraordinar, pentru că au o ofensivă printre cele mai puternice din campionat“, a mai spus Popescu.

Johnson le mulțumește fanilor

Americanul Aaron Johnson a fost principalul marcator pentru SCM-U Craiova în meciul cu Oradea. Jucătorul originar din Chicago a avut 15 reușite, unele dintre ele finalizate după pătrunderi în viteză, și spune că suporterii au ajutat mult echipa să câștige: „Eu și colegii mei am conlucrat la victorie. A fost greu, dar în ultimele șase minute am făcut un joc bun și ne-am desprins. Atmosfera este foarte frumoasă la meciurile noastre de acasă. Fanii ne poartă spre victorie și le mulțumim“.
Alt jucător craiovean, Milivoje Bozovic, a reușit luni al doilea double-double din acest campionat. Sârbul a avut 14 puncte marcate și 11 recuperări în 22 de minute de joc. În partida cu Oradea, pentru SCM-U Craiova au evoluat: Bozovic – 14 puncte, Djurasovic 9, Micic 8, Burlacu 11, Stănescu, Covington 5, Johnson 15, Grubor 4, Popescu 7.

„Sibiul este o echipă periculoasă“

În etapa a opta, SCM-U Craiova va întâlni sâmbătă (ora 19.00) pe CSU Atlassib Sibiu, echipă aflată pe locul doi. Bogdan Popescu avertizează că ardelenii au o echipă periculoasă: „La Sibiu vine tot un meci foarte greu. La început de campionat nu arătau nimic, dar acum au câștigat patru meciuri din șapte. E o echipă foarte periculoasă. Au bătut la Galați la 15 puncte, Galațiul a bătut la 20 de puncte pe Dinamo, Dinamo ne-a bătut pe noi. Mergem concentrați, să câștigăm“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS