15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMateiu îi ține pumnii lui Ivan

Mateiu îi ține pumnii lui Ivan

Alexandru Mateiu (la minge) este unul dintre jucătorii care au dus greul la CSU anul acesta (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alexandru Mateiu (la minge) este unul dintre jucătorii care au dus greul la CSU anul acesta (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Mijlocașul formației CS Universitatea Craiova, Alexandru Mateiu, a afirmat că și-ar fi dorit să se numere și el printre tricolorii care vor întâlni marți, de la ora 21.45, la Bologna, naționala Italiei într-un meci amical, dar că nu renunță la gândul de a reveni în atenția selecționerului României. Fotbalistul de 26 de ani se bucură însă pentru colegul său din atac, Andrei Ivan, sperând ca acesta să bifeze câteva minute împotriva „Squadrei Azzurra“ și să aibă o evoluție apreciabilă.
„Îmi pare rău că nu am fost și eu convocat la națională pentru meciul cu Italia. Am avut evoluții bune și îmi doream foarte mult să ajung la lot, dar o să muncesc și mai mult pe viitor și sunt sigur că voi fi chemat. Sunt motivat la fiecare joc și totul depinde de mine să am evoluții din ce în ce mai bune. Oricum, cred că suntem mai mulți de la Craiova care merităm atenția selecționerului. Mă bucur, în schimb, foarte mult pentru Ivan că a fost chemat la lot. A crescut foarte mult în ultimul timp, a prins multă încredere de la meci la meci și merită această convocare. Sper să profite de șansa oferită și, dacă intră pe teren, să facă o partidă bună contra Italiei. Această convocare îl obligă să fie și mai activ de acum înainte și să ne ajute și mai mult pe viitor“, a declarat Alexandru Mateiu, pentru GdS.

„Ar fi o dezamăgire mare să nu ne atingem obiectivul“

Fotbalistul brașovean a analizat și parcursul de până acum, din retur, și crede că echipa nu a scăpat de ghinion, însă prestațiile îi dau încredere că va fi îndeplinit obiectivul și că gruparea alb-albastră va juca în play-off.
„Cred că jocul din retur ar fi trebuit să ne aducă mai multe puncte, pentru că am făcut partide bune. Spre exemplu, îmi pare rău după meciul ăsta cu ASA Târgu Mureș, pentru că am jucat bine și meritam victoria. Am avut mare ghinion cu ASA, am dominat meciul, am irosit multe ocazii, deși am întâlnit un adversar foarte puternic. Din păcate, nu câștigi de fiecare dată când joci bine și se întâmplă să învingi la capătul unei evoluții mai slabe. Dacă evoluăm la fel de acum înainte sunt sigur că vom câștiga multe puncte, pentru că nu putem continua să avem ghinion la nesfârșit. Trebuie să strângem cât mai multe puncte și să fim în play-off la finalul campionatului regulat. Asta ne dorim cu toții. Ar fi o dezamăgire mare să nu ne atingem obiectivul“, a spus Mateiu, fiind convins că în această pauză competițională jocul va fi îmbunătățit și mai mult, chiar dacă nu se va merge într-un cantonament montan, așa cum s-a obișnuit până acum, la întreruperile datorate acțiunilor echipei naționale: „Avem o pauză de două săptămâni, în care trebuie să ne mai reglăm jocul, apoi întâlnim pe Concordia Chiajna, o echipă incomodă, care pasează foarte bine, mai ales când joacă acasă, pe sinteticul ăla. Va fi un meci greu, dar sperăm să câștigăm, pentru că avem mare nevoie de puncte. Nici egalul nu mai este bun pentru noi. Toate meciurile noastre până la final vor fi dificile. Mă bucur că nu mai plecăm în vreun cantonament și că ne pregătim la Craiova. Ne-am cam săturat să stăm prin cantonamente. E mai bine acasă, la Craiova, mai stăm și noi alături de familie și de prieteni“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS