28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis: Agnieszka Radwanska a câştigat Turneul Campioanelor

Tenis: Agnieszka Radwanska a câştigat Turneul Campioanelor

Jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska a câştigat astăzi Turneul Campioanelor din Singapore, după ce a învins-o în finală pe Petra Kvitova (Cehia), cu 6-2, 4-6, 6-3.

Agnieszka Radwanska a câştigat, duminică, Turneul Campionelor după o finală extraordinară cu Petra Kvitova, întinsă pe durata a trei seturi, cu 6-2, 4-6, 6-3. Poloneza a obţinut, aşadar, cel mai mare succes al carierei.

Cotată cu şanse mici de a ajunge până în acest punct, Agnieszka Radwanska a dat marea lovitură a carierei. Poloneza a ocupat în trecut locul 2 în WTA, dar niciodată nu a câştigat, până acum, un turneu de un asemenea calibru. Ea s-a calificat pe ultima sută de metri la Turneul Campioanelor, iar în Grupa Roşie, din care a făcut parte şi Simona Halep, a reuşit să obţină o calificare aproape miraculoasă. Înaintea ultimei etape, Aga avea o singură variantă din 16 scenarii pentru a se califica în semifinale, dar a crezut că poate merge mai departe şi a reuşit. Ea a învins-o pe Simona Halep după un joc la înalt nivel şi nu a mai putut fi oprită din cursă pentru câştigarea trofeului.

După un succes în semifinale cu Garbine Muguruza, jucătoare pe care a învins-o după patru eşecuri consecutive în faţa ei în 2015, poloneza a făcut o finală la superlativ şi cu Petra Kvitova. Cu excepţia unor zeci de minute, Aga a controlat finala de la Singapore şi chiar a reuşit să revină dintr-un alt moment delicat, 0-2 în setul decisiv.

„Acum câteva săptămâni nici nu ştiam dacă o să mă calific. Am ajuns însă aici la Singapore, iar apoi până în marea finală. Este incredibil ce mi s-a întâmplat! În momentele importante am luat deciziile potrivite, la final am câştigat şi sunt fericită. A fost prima mea finală la Turneul Campioanelor, iar mai bine de atât nu se putea”, a fost prima declaraţie a polonezei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS