15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, învinşi din propriile greşeli

Alb-albaştrii, învinşi din propriile greşeli

Nuno Rocha (la minge) a marcat la Botoşani (foto: csuc.ro)
Nuno Rocha (la minge) a marcat la Botoşani (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova a debutat cu stângul în returul campionatului Ligii I. Gruparea din Bănie a pierdut cu 3-2 partida disputată vineri seară, în Moldova, cu FC Botoşani, contând pentru etapa a 14-a, la capătul a două reprize distincte: prima bună, cu multe ocazii, a doua slabă, cu multe greşeli impardonabile.

Gazdele au deschis scorul rapid, în minutul 3, când Dimitrov a primit o pasă pe culoar în marginea careului mare, pe dreapta, a centrat peste visătoarea apărare craioveană, iar Attila Hadnagy, venit din spate, a reluat cu capul de la trei metri. Alb-albaştrii au restabilit egalitatea în minutul 12, când Băluţă i-a pasat excelent lui Bawab pe culoar, acesta a şutat de la 12 metri pe lângă portarul moldovenilor, mingea se ducea la colţul din dreapta al porţii, iar Nuno Rocha a dorit să elimine orice emoţie şi a împins-o de la o jumătate de metru, trecându-şi numele pe lista marcatorilor. FC Botoşani a intrat în avantaj la cabine, după ce Hadnagy a reuşit un gol de generic. Dimitrov a centrat de pe dreapta, iar atacantul moldovenilor a reluat spectaculos, pe spate, de la 10 metri lateral stânga, la colţul lung, plonjonul lui Bălgrădean fiind inutil (’42).

După pauză, CS Universitatea nu a mai etalat jocul consistent şi a primit un gol stupid. Quenten Martinus a scăpat din marcajul lui Kay şi a reuşit să profite de indecizia lui Bălgrădean de a ieşi la o minge simplă ce părea fi a lui, atacantul a preluat şi l-a lobat pe „Pufi”, care nu a prins o zi bună (’74). Rezultatul final l-a stabilit Andrei Ivan, cu un şut la vinclu de la 12 metri, după o pasă excelentă de pe dreapta, de la Bancu (’90+2).

FC Botoşani: F. Iliev – Dimitrov, Cordoş, Plămadă, Acsinte – Cucu, Vaşvari – Batin (’63, Fulop), Cabrera (’83, Bordeianu), Martinus (’89, D. Roman) – Hadnagy. Antrenor: Cristi Pustai.

CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Kay, Vătăjelu – Băluţă (’79, Măzărache), Mateiu (’85, V. Iliev), Zlatinski, Ivan – Bawab (’85, Bancu), Nuno Rocha. Antrenor: Emil Săndoi.

Cartonaşe galbene: Vaşvari ’30, Cucu ’40, Batin ’45+1, Dimitrov ’88 / Vătăjelu ’22.

Cartonaş roşu: Zlatinski ’81.

Au arbitrat: Horaţiu Mircea Fesnic – Miclos Istvan Kovacs, Iulius Radu Timar; Florin Mihai Marcu.

Observatori: Ionel Popa, Adrian Ionescu.

 

Emil Săndoi: Am pierdut total nemeritat

 

Antrenorul formaţiei CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, consideră injust rezultatul final de la Botoşani după modul cum s-au desfăşurat evenimentele de pe teren. „Am pierdut total nemeritat, pentru că evoluţia noastră a fost foarte bună. Este adevărat că am avut un început ezitant, am mai făcut unele greşeli de poziţionare, cu toate că stabiliserăm o anumită strategie şi trebuia să o respectăm. Ne-am văzut conduşi, dar am revenit în joc, ne-am creat multe ocazii, am reuşit să şi înscriem şi cred că au fost două momente-cheie în jocul de astăzi. La 1-1 am avut o ocazie de singur cu portarul, atunci când mingea l-a lovit efectiv pe Iliev (la un şut al lui Ivan – n.r.), şi am fi putut face 1-2. După aceea, la 2-1 pentru adversari, după execuţia de senzaţie a lui Hadnagy, un gol cum rar se vede pe terenurile noastre, am avut iarăşi o ocazie de singur cu portarul. Dacă am fi reuşit să înscriem cred că altul ar fi fost rezultatul final. Din păcate pentru noi, golul doi l-am marcat foarte târziu. Dacă am fi reuşit să-l marcăm mai devreme cred că am fi avut puterea să revenim. În orice caz, repriza a doua cred că am dominat-o clar, însă, din păcate pentru noi, nu s-a concretizat şi pe tabela de marcaj. Până la urmă nu ne convine că am pierdut acest joc. Toate jocurile sunt dificile şi cele trei puncte erau bune indiferent de condiţii. Am fi preferat să jucăm mai modest şi să câştigăm. Din păcate pentru noi am făcut o partidă foarte bună şi am pierdut”, a declarat strategul alb-albaştrilor, la Digi Sport.

Săndoi a comentat şi cartonaşul roşu văzut de Hristo Zlatinski, recunoscând că a fost corect acordat: „Este un atac imprudent din partea lui Zlatinski. Trebuia să fie mai temperat la faza aceea. Nu era cazul să intre de o asemenea manieră, este şi vina lui, bineînţeles. Îmi pare rău că l-am pierdut, era un jucător important pentru noi, nu avem nici un efectiv foarte numeros, dar bineînţeles că o să găsim soluţiile cele mai bune pentru a acoperi lipsa lui”.

Tehnicianul craiovean a subliniat ce îşi doreşte să realizeze cu CS Universitatea în returul campionatului: „Ne propunem să jucăm un fotbal cât mai frumos, aşa cum cred că s-a întâmplat şi astăzi şi, bineînţeles, să ne clasăm pe unul dintre locurile fruntaşe”.

 

Bawab: Nu ştiu de ce am pierdut

 

La rândul său, mijocaşul CSU, Thaer Bawab, nu-şi explică înfrângerea de la Botoşani şi speră ca el şi colegii săi să se revanşeze în confruntarea cu Dinamo, programată duminica viitoare, de la ora 16.00, pe stadionul „Extensiv”. „Nu ştiu de ce am pierdut. În general cred că am făcut o partidă bună. În prima repriză am jucat mai bine decât ei. Am avut şi noi o ocazie după 1-1 când puteam să dăm golul doi, dar n-am marcat, în schimb au făcut-o ei. Nu ştiu, cred că am făcut nişte greşeli în plus. O să facem analiza jocului şi să învăţăm din aceste greşeli. În repriza a doua nu ştiu ce s-a întâmplat, nu am mai putut să jucăm, deşi ei s-au mai retras pe final ca să apere rezultatul. După cartonaşul roşu al lui Zlatinski meciul părea că s-a încheiat. Am dat golul doi şi dacă mai erau minute de jucat poate că făceam egal. Până la urmă asta este, am pierdut şi trebuie să ne concentrăm pe meciul cu Dinamo, de duminică. Trebuie neapărat să câştigăm. O să fie un meci foarte greu, Dinamo este în formă şi trebuie să fim uniţi şi dacă vom fi aşa din primul minut nu cred că ne poate învinge cineva”, a afirmat Bawab. „Putem să terminăm mai bine de locul şapte. Cred că am arătat-o şi anul trecut, dar şi în sezonul acesta. Am început campionatul mai slab, dar ne-am revenit şi am avut până astăzi cinci meciuri consecutive fără înfrângere. Trebuie să jucăm la fel de bine şi vor veni şi rezultatele. Nu trebuie să demonstrăm nimănui nimic, ci să ne facem jocul”, a completat decarul Craiovei.

 

Vătăjelu: Dacă eram mai atenţi plecam cu un punct

 

O formă mai puţin fastă a avut-o şi Bogdan Vătăjelu, cele două centrări de la golurile lui Hadnagy venind de pe partea sa. „Vătă” crede că puţină atenţie ar fi adus Craiovei cel puţin un punct în disputa de la FC Botoşani. „Nu a fost o seară prea bună pentru noi, am luat gol repede pe o greşeală. Am revenit la fel de repede, dar apoi Hadnagy a avut o execuţie care o vezi o dată la cinci ani. În repriza a doua am căutat golul, ne-am descoperit şi am primit golul trei pe contra-atac. În opinia mea au fost două reprize total opuse, în partea a doua am controlat jocul. Dacă eram mai atenţi plecam cu un punct. Vine meciul cu Dinamo şi ne vom revanşa în faţa suporterilor noştri. Vom da totul să recuperăm punctele pierdute astăzi”, a spus Vătăjelu.

 

Pustai: Am învins o echipă foarte bună

 

Din tabăra moldovenilor, antrenorul lui FC Botoşani, Cristi Pustai, a fost foarte mulţumit de rezultatul final, considerând că victoria a fost obţinută în faţa unui adversar demn de respectat. „Am învins o echipă foarte bună, mai ales în jocurile din deplasare. Au o echipă care în cele şase meciuri desfăurate în deplasare în turul campionatului a primit doar patru goluri şi a pierdut un singur joc. A avut o linie de clasament fantastică şi nu întâmplător, pentru că aţi văzut că au jucători, mai ales în linia de atac, cu îndemânare şi viteză. Împotriva acestui adversar am reuşit să închidem de multe ori zona centrală, pentru că Bawab nu a primit liber între linii. Am avut şi carenţe, pe care oricum sperăm să le rezolvăm. De multe ori n-am jucat la offside, dar orice minge în adâncime a fost o problemă şi va trebui să fim puţin mai atenţi. Din păcate am stat cu sufletul la gură, dar din fericire am câştigat. Am făcut o greşeală mare la 3-1, în minutele de prelungiri. Cu un om în plus nu ai voie să rişti şi să joci la offside sau să tratezi cu superficialitate o fază, mai ales că ştiam că echipa Craiovei nu o să renunţe. Vedeţi că ultimele rezultate ale oltenilor sunt realizate în ultimele minute, după minutul 80 şi atunci nu trebuia să fim superficiali. Mă bucur că am reuşit să învingem o asemenea echipă”, a explicat Cristi Pustai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS