22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanca Ema Bogdan face pereche cu Halep la Wimbledon

Craioveanca Ema Bogdan face pereche cu Halep la Wimbledon

Până acum craioveanca Ema Bogdan (stânga) şi Simona Halep au fost adversare. La Wimbledon vor juca împreună la dublu.
Până acum craioveanca Ema Bogdan (stânga) şi Simona Halep au fost adversare. La Wimbledon vor juca împreună la dublu.

Adversare în 2008 în finala turneului junioarelor de la Roland Garros, craioveanca Elena Bogdan și Simona Halep vor face, pentru prima dată, pereche la Wimbledon. Simona și-a dorit să joace și la dublu, neapărat alături de o conațională, iar după câteva schimburi de mesaje cu Ema, aşa cum o alintă prietenii pe Elena, au stabilit că vor fi partenere la al treilea turneu de mare șlem al anului. Tenismana din Bănie a vorbit pentru GdS despre colaborarea cu Simona Halep, despre parcursul său în acest an și obiectivele pentru restul sezonului.
GdS: Ema, cum s-a născut ideea de a juca la Wimbledon alături de Simona Halep? Cine a făcut propunerea?
Ema Bogdan: Simona și-a dorit să joace la dublu la Wimbledon cu o româncă, așa că am vorbit prin mesaje și am hotărât să jucăm împreună, pentru că atunci și eu îmi căutam parteneră, așa că s-a nimerit la fix.
GdS: Ce obiectiv v-ați propus? Simona declara zilele trecute că la simplu nu are așteptări deosebite și că nu vrea să joace sub presiune.
E.B.: Este prima oară când eu și Simona vom juca împreună. Cred că cel mai important este să fim sănătoase și să ne simțim bine jucând împreună, iar restul vine de la sine. Suntem pe tabloul principal, care o să înceapă lunea viitoare.
GdS: La simplu vei juca?
E.B.: Din păcate, nu. Sunt pe locul 350 WTA și nu am clasamentul necesar să intru și la simplu.

În 2008 Simona Halep (stânga) și Elena Bogdan au jucat finala junioarelor la Roland Garros. Constănțeanca s-a impus atunci și a câștigat trofeul
În 2008 Simona Halep (stânga) și Elena Bogdan au jucat finala junioarelor la Roland Garros. Constănțeanca s-a impus atunci și a câștigat trofeul

Amintiri de neuitat de la Roland Garros

GdS: În 2008 jucai finala turneului de junioare de la Roland Garros în compania Simonei Halep. Ce amintiri păstrezi de la acea finală pe care ai pierdut-o?
E.B.: Amintirile de atunci sunt plăcute, pe care le voi purta tot timpul în suflet. De fiecare dată când revin la Roland Garros este un moment special pentru mine, mai ales că un an mai târziu, în 2009, am cucerit trofeul la Frech Open, dar la dublu.
GdS: La dublu ești în primele 100 de locuri. Ai o parteneră stabilă?
E.B.: Sunt pe locul 84. Momentan nu am o parteneră stabilă la dublu. Am jucat în iarnă și în primăvară cu Nicole Melichar, însă în aprilie am decis să mergem pe căi diferite.
GdS: Săptămâna trecută doar ce ai jucat în Anglia, pe iarbă, la un turneu demonstrativ. Despre ce este vorba?
E.B.: A fost un turneu demonstrativ la Liverpool, o experiență frumoasă pentru mine. Nu mai participasem la un eveniment de genul acesta, însă mi-a depășit orice așteptare. S-a petrecut pe durata a patru zile, în care am jucat meciuri de simplu și dublu mixt cu legende ale tenisului. Finala de simplu am jucat-o cu Ana Bogdan. A fost o atmosferă relaxată, am făcut multe glume pe teren. Ana a câștigat finala cu 6-3 și 7-6.
GdS: La ce turnee ai participat anul acesta? Rezultatele sunt cele scontate?
E.B.: La începutul anului am jucat turnee în SUA și America de Sud, în țări ca Mexic, Columbia și Brazilia. A fost o experiență minunată din care am avut multe de învățat. A fost ceva nou pentru mine, am plecat singură pentru trei luni, lucru care nu se mai întâmplase până atunci, însă mă bucur că s-a întâmplat așa pentru că am învățat enorm și am întâlnit oameni frumoși. La rezultate nu m-am uitat prea mult, însă am intrat în top 100 la dublu și am urcat 150 de locuri la simplu după perioada petrecută acolo.

Nu are antrenor

GdS: Unde te pregătești și cu cine când nu ești la turnee? La ce club ești legitimată?
E.B.: Momentan nu am antrenor. Când sunt la București, fac antrenamente la federaţie, iar, când sunt la Craiova, am prieteni pe care îi cunosc de când eram copii și mă ajuta ei cu antrenamentele. Sunt legitimată la clubul Olimpia București de aproape zece ani.
GdS: Raluca Olaru spunea mai demult că evoluează la dublu pentru că este mai ieftin. Tu ai ajuns să te autofinanțezi din turnee?
E.B.: Pentru unele jucătoare reprezintă într-adevăr un câștig financiar în plus dacă joacă și dublu. La momentul acesta eu și părinții mei încercăm să găsim soluții pentru ca eu să pot merge la turnee. Într-adevăr, și banii pe care îi câștig din premii mă ajută, însă nu sunt tot timpul suficienți, biletele de avion fiind destul de scumpe, plus restul cheltuielilor.
GdS: Ai 23 de ani, te gândești să joci sub tricolor, să reprezinți România în Fed Cup?
E.B.: Mi-ar făcea mare plăcere, dar nu depinde numai de mine. Până acum au fost fete mai bine clasate care au jucat, de asta eu nu am participat încă. Însă, dacă voi fi invitată, cu siguranță voi spune da.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS