22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportValentin Ceauşescu: Stroe nu a implicat Craiova în înţelegeri reciproce între cluburi

Valentin Ceauşescu: Stroe nu a implicat Craiova în înţelegeri reciproce între cluburi

Valentin+Ceausescu+si-a+recastigat+averea+confiscata_36854

Volumul „Corneliu Andrei Stroe, legenda unei… legende, Craiova Maxima“, semnat de publicistul Ion Jianu (Gazeta de Sud), este conturat din amintirile unor oameni din fotbal, printre care și Valentin Ceaușescu (foto), cel care a fost în anii ‘80 ocrotitorul Stelei. Redăm mai jos un fragment dintr-o declarație a fiului cel mare al familiei Ceaușescu. Cartea a apărut zilele trecute la editura Ramuri și va fi lansată pe 18 iunie, la ora 11.00, în Sala Albastră a Universității. Moderator va fi Cristian Țopescu, cel care a prefațat volumul.
Valentin Ceaușescu a rememorat contextul în care a aflat de mentorul Craiovei Maxima. „L-am cunoscut pe preşedintele Universităţii Craiova, domnul Cornel Stroe, dar nu am fost un apropiat al acestuia. Ştiam destul de multe despre el, despre experienţa şi valoarea lui. L-am cunoscut şi personal, am vorbit şi la telefon pentru probleme legate de unele transferuri de jucători între cele două cluburi, Craiova şi Steaua. Din ceea ce am aflat, din ceea ce mi-am dat seama din puţinele noastre întrevederi, pot afirma că domnul Stroe a fost, alături de preşedintele Stelei, domnul Ion Alecsandrescu, unul dintre cei mai buni conducători de club din România. El reprezenta Universitatea Craiova, o echipă puternică în anii ’80… Nu ştiu exact ce a făcut acolo, dar cunosc rezultatele pe plan intern şi în cupele europene ale echipei pe care el a condus-o mulţi ani, acea Craiova Maxima. Dacă Craiova a făcut ceea ce… a făcut – a fost prima echipă românească în semifinalele unei cupe europene (Cupa UEFA) – meritul a fost şi al conducătorului său. E logic. Domnul Stroe a fost un om priceput în fenomenul fotbal şi un om de mare caracter. Şi, din câte am înţeles şi intuit, domnul Stroe nu a implicat Universitatea Craiova în înţelegeri reciproce între cluburi, aşa-zisa cooperativă a lui Jean Pădureanu.
De câte ori am vorbit şi stabilit o anume înţelegere cu domnul Stroe, dânsul s-a dovedit a fi un om de mare onoare. Am discutat despre transferul lui Silviu Lung la Steaua şi transferul s-a rezolvat conform înţelegerii dintre noi. Şi-a respectat promisiunea, a fost un om de cuvânt. Foarte corect. La vremea respectivă, am apreciat aceste calităţi ale preşedintelui Universităţii“, a spus Ceaușescu.

„Cei de la Ministerul de Interne conduceau totul”

Fiul cel mare al fostului președinte al României de până la 1990, cel care a fost ocrotitorul Stelei până la evenimentele din decembrie 1989, a adăugat: „Am avut discuţii şi convorbiri telefonice cu domnul Stroe în cazul lui Gică Popescu, ajuns la un moment dat, în returul sezonului 1987-1988, la Steaua. În tricoul Stelei, Gică a obţinut primul său trofeu din carieră: campion în 1988. A jucat şi în finala Cupei din 1988, finală de care nu doresc să vorbesc acum. Nici despre cazul Gică Popescu nu doresc să comentez, unele amănunte nu se cunosc de opinia publică. Oricum, şi în povestea cu Gică Popescu, domnul Stroe a fost corect, dar l-au depăşit evenimentele şi procedurile celor de la Dinamo. Vă reamintesc, Dinamo avea o organizare bună, mai bună decât la Craiova şi decât la Steaua. Ei, cei de la Ministerul de Interne, conduceau totul. Nu trebuie însă să ne duşmănim… Trebuie să ne mândrim cu rezultatele echipelor româneşti în cupele europene. În istorie, asta rămâne. Având în vedere rezultatele şi performanţele echipelor româneşti din cupele europene, eu vă repet ceea ce am declarat şi cu prilejul altor interviuri: am fost mândru de Craiova, de Dinamo şi de Steaua”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS