15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCSU, făcută franjuri

CSU, făcută franjuri

Optimism debordant afişat de oficialii şi jucătorii CS Universitatea Craiova înaintea partidei din Ardeal, cu ASA Târgu Mureş, principala contracandidată la promovare, în compania căreia, în campionatul regulat, nu s-a obţinut decât un punct din şase posibile. Aceştia „fredonau“, dar cu alte cuvinte, cântecul „Nu mi-e frică, nu mi-e frică de Bau Bau“, victoria fiind cuvântul de ordine înaintea primului fluier. Pe teren, însă, lucrurile au stat foarte prost, „Bau Bau“ s-a impus cu 4-1, la capătul unui joc în care elevii lui Gabi Balint au părut dezorganizaţi în apărare, lipsiţi de idei la construcţie şi impotenţi la finalizare, dar mai ales complexaţi faţă de adversar.
În urma acestui rezultat din etapa a 3-a a play-off-ului ligii secunde, CSU Craiova i-a cedat fotoliul de lider al seriei a 2-a formaţiei din Târgu Mureş, lupta pentru promovare fiind totodată relansată.

Prima repriză, echilibrată

Jocul a debutat cu un forcing din partea gazdelor, Ousmane N’Doye şi colegii săi „înghesuindu-i“ pe jucătorii CSU în propria jumătate de teren, preţ de câteva minute. Defensiva alb-albastră a cedat destul de repede, în minutul 12 mai exact. Amauri a fost „găsit“ în careu cu o centrare de pe partea stângă de fostul „pandur“ Claudiu Voiculeţ, a preluat la opt metri lateral dreapta şi a şutat pe sub Brac, ieşit la blocaj (1-0). După gol, ASA a continuat să preseze, dar fără rezultat, iar cu trecerea timpului CSU Craiova a reuşit să echilibreze jocul, irosind o bună oportunitate de gol în minutul 20, dar şutul lui Pleşan a fost deviat în corner. A urmat „răspunsul“ mureşenilor, prin Hora (’24), şi câteva faulturi dure ale gazdelor, la care „centralul“ Cojocaru a refuzat să scoată cartonaşul galben, deşi situaţiile ar fi impus acest lucru. Pe fondul unei evoluţii ascendente, cu multe combinaţii reuşite, CSU a izbutit golul egalizator în minutul 44. Pleşan a primit o pasă excelentă, pe culoar, în careu, de la Ferfelea, a mai făcut doi paşi şi a şutat imparabil, printre picioarele lui Edi Stăncioiu (1-1), anunţând astfel revirimentul pentru repriza secundă.

După pauză a fost „măcel“

CSU a început partea a doua a confruntării lamentabil şi a terminat-o în genunchi. ASA a făcut 2-1 în minutul 49, Bobi Verdeş a profitat de o neînţelegere a fundaşului Izvoranu cu portarul Brac la o centrare venită de pe partea dreaptă şi a împins mingea în poartă din câţiva metri. Târgu Mureş s-a desprins la două goluri în minutul 68, Ousmane N’Doye a transformat o lovitură de la 11 metri, acordată uşor de „centralul“ Cojocaru la un presupus henţ comis de Silviu Izvoranu în urma unui şut expediat de Voiculeţ (3-1). Formaţia gazdă a mai beneficiat de un penalti în minutul 76, acordat corect, la un henţ comis inexplicabil de Florin Pătraşcu, dar Bobi Verdeş a tras mult peste poartă de la punctul cu var. Rezultatul final l-a stabilit Sergiu Hanca, în minutul 87, acesta a trimis balonul în plasă de la aproximativ opt metri, profitând de o bâlbâială a defensivei craiovene (4-1), care a fost de nerecunoscut în acest joc cu adevărat important.
ASA Târgu Mureş: Stăncioiu – Hanca (’90, Al. Dan), Vârtic, Bejan, Sepsi – N’Doye – Hora, Voiculeţ, Bumba – Amauri (’77, Buhăescu), Verdeş (’80, Huiban). Antrenor: Adriab Falub.
CSU Craiova: Brac – Ljubinkovic, Izvoranu, Pătraşcu, Vătăjelu – Vandelanoitte – Varga (’63, Sin), Pleşan (’57, Valskis), Ferfelea, Cr. Ganea (’72, I. Şerban) – Curelea. Antrenor: Gabi Balint.
Cartonaşe galbene: Voiculeţ ’48, Verdeş ’55, Hanca ’65, N’Doye ’70 / Pleşan ’45, Vandelannoite ’52, Varga ’61, Izvoranu ’67.
Au arbitrat: Adrian Viorel Cojocaru – Vladimir Urzică, Marius Nicoară.

Balint: Am primit
o lecţie, trebuie
să învăţăm din ea

Antrenorul grupării din Bănie, Gabi Balint, a găsit cu greu o explicaţie la ceea ce s-a întâmplat la Târgu Mureş. „Multe nu prea sunt de spus după un astfel de joc. Ştiam de la început că va fi un meci greu. Nu am început prea bine, dar am reuşit să echilibrăm situaţia pe tabelă în finalul primei reprize. Păcat că am luat golul al doilea prea repede, în startul părţii secunde, pe o greşeală defensivă. Echipa a început să cadă din acel moment. Sperăm să ne luăm revanşa în faţa celor de la Târgu Mureş în retur, pe «Ion Oblemenco». Trebuie să recunoaştem că adversarul a fost mai bun astăzi (sâmbătă – n.r.). Sincer, mă aşteptam la mai mult de la băieţi. Am primit o lecţie, trebuie să învăţăm din ea, dar totodată să o lăsăm în urmă“, a spus Balint, sperând într-o victorie în jocul de miercuri, de la ora 18.00, pe „Ion Oblemenco“, cu Metalul Reşiţa: „Le-am spus băieţilor că nu este un meci decisiv, că mai sunt şapte jocuri. Ne aşteaptă şi miercuri un meci greu, în faţa celor de la Metalul Reşiţa, echipă rănită în orgoliu după ce a pierdut acasă cu Vâlcea. Trebuie să recuperăm punctele pierdute cu ASA. Nu avem timp de lamentări“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS