15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova, pentru prima oară favorită la Vâlcea

Craiova, pentru prima oară favorită la Vâlcea

După mulţi ani, echipa feminină de handbal SCM Craiova este favorită într-un meci cu echipa similară din Vâlcea. Dacă înainte de acest sezon Oltchim câştiga mereu derbiul Olteniei la handbal, de data aceasta craiovencele, pregătite de fosta jucătoare a Olchimului, Carmen Amariei, au prima şansă să obţină victoria cu noua echipă vâlceană, HCM, duminică, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor „Traian“ din Vâlcea, în meciul contând pentru etapa a opta din Liga Naţională.
SCM Craiova ocupă locul nouă în clasament, cu trei puncte, iar echipa gazdă, antrenată de Maria Duca, este pe ultimul loc, fără nici un punct.
Loturile celor două echipe au suferit modificări în pauza competiţională de două săptămâni, când naţionala a avut meciurile cu Norvegia.
Mai precis, săptămâna aceasta, la HCM Vâlcea, a venit Clara Vădineanu, iar la SCM Craiova a fost legitimată, de data aceasta corect, Alexandra Haşegan, jucătoare sosită în vară în Bănie, dar care până acum nu a avut drept de joc.
Maria Duca speră că echipa sa va sparge gheaţa duminică: „Lumea spune că SCM Craiova nu are o echipă slabă. Au un lot omogen, sunt handbaliste care joacă de ceva timp împreună. Nu va fi deloc un meci uşor. Avem un avantaj moral, le-am învins la Memorialul “Constantin Tită“, dar acum se joacă pe puncte. Normal că ne dorim să jucăm bine şi să câştigăm. Până la urmă trebuie să spargem gheaţa. Sper ca publicul să fie alături de fete şi să le încurajeze în permanenţă pentru că au nevoie de acest lucru“.
De partea cealaltă, Carmen Amariei vrea cele trei puncte: „Mergem la Vâlcea să câştigăm cele trei puncte puse în joc. Fetele vor face tot posibilul să câştige. Este cea mai scurtă deplasare a noastră şi sper să vină mulţi suporteri la meci“.
Echipele de volei craiovene joacă sâmbătă în deplasare, băieţii cu Dinamo (ora 17.00, Digisport), într-un meci al orgoliilor, iar fetele la Constanţa, cu Tomis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS