15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportÎngenuncheaţi de Astra

Îngenuncheaţi de Astra

Elevii lui Petre Grigoraş au suferit o înfrângere categorică la Giurgiu şi au ratat şansa
să termine turul de campionat pe locul secund

Pandurii Târgu Jiu a fost protagonista unei înfrângeri drastice în etapa a 17-a din Liga I, ultima a turului de campionat, cedând categoric la Giurgiu, scor 1-4, în faţa Astrei, care a încheiat pe locul secund.
Gazdele au deschis scorul rapid, în minutul 9, prin Seto, care a reluat în poartă din trei metri o centrare venită de pe stânga, de la Budescu. Gorjenii au restabilit egalitatea prin Maxim, care a deviat mingea în poartă după o centrare a lui Cristea (‘43), stabilind totodată scorul pauzei.
La reluare a fost dezastru pentru elevii lui Petre Grigoraş, care au încasat trei goluri în nici zece minute. Mureşan a făcut 2-1 cu o lovitură de cap, după un corner bătut de Distefano (’48), apoi Budescu a executat perfect o lovitură liberă de la aproximativ 23 de metri (‘53), iar Fatai a „închis“ tabela cu un şut sec, de pe partea stângă (‘55).
Astra Giurgiu: Lung – Bărboianu, Găman, A. Mureşan, Morais – Distefano, Seidu Yahaya, Seto, De Amorim (‘82, Tembo) – C. Budescu (‘87, Măţel), Fatai (‘72, Ivanovski). Antrenor: Valentin Sinescu.
Pandurii Târgu Jiu: Mingote – Unguruşan (‘64, Pleaşcă), Viera, Mamele, Vlad – Voiculeţ, Nistor (‘80, Rusu), Răduţ – Maxim, Matulevicius, C. Cristea (‘58, Boutadjine). Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Unguruşan ‘27, Viera ‘50, Nistor ‘53, Voiculeţ ‘82, Rusu ‘87.
Meciul a fost arbitrat de Radu Petrescu, ajutat de Aurel Oniţă şi Dragoş Iliescu. Rezervă a fost Florin Miron, iar observatori Constantin Ştefan şi Claudiu Popa.

Grigoraş, debusolat

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş, s-a arătat extrem de dezamăgit de atitudinea elevilor săi, găsind cu greu o explicaţie pentru prestaţia din teren. „Inexplicabil, am demonstrat cum se poate pierde un meci în mai puţin de zece minute. Am discutat ceva la pauză şi au făcut total altceva pe teren. Din păcate, o spun cu amărăciune, unii dintre jucători nu înţeleg că poţi ajunge repede în fruntea clasamentului, dar nu te poţi menţine atât de uşor. Câteodată uită cât de greu au ajuns acolo. Sunt mulţi jucători care m-au dezamăgit, au jucat pe vârful picioarelor, au fost în aer, mulţi nu înţeleg că e un joc colectiv şi trebuie să dea totul pentru echipă“, a spus tehnicianul oltenilor, la Digi Sport. „A fost o mostră de joc individualist. La cum ne-am prezentat în repriza a doua, nu meritam să luăm nici un punct şi nici să terminăm pe locul doi. Nu poţi să fii supărat pe echipă când vezi că are atitudine, că sunt epuizaţi de efort, dar azi am tratat extrem de superficial meciul“, a completat Petre Grigoraş, punctând că adversarul merită locul secund din clasament.
Tehnicianul Astrei Giurgiu, Valentin Sinescu, a declarat că se bucură pentru faptul că echipa sa a încheiat turul Ligii I pe locul doi, iar acum va trebui să se gândească la partida cu Rapid, din sferturile de finală ale Cupei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS