15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii strâng rândurile pentru amicalul cu Belgia

Tricolorii strâng rândurile pentru amicalul cu Belgia

Antrenorul naţionalei României, Victor Piţurcă, a anunţat lotul de jucători cu care va aborda partida amicală cu Belgia, programată mâine, de la ora 21.00 (Antena 1), pe „Arena Naţională“, acesta fiind ultima dispută a tricolorilor din 2012. Cei 23 de fotbalişti convocaţi pentru această acţiune sunt următorii: portari: Ciprian Tătăruşanu, Silviu lung Jr.; fundaşi: Srgian Luchin, Vlad Chiricheş, Valerică Găman, Dragoş Grigore, Dorin Goian, Florin Gardoş, Ştefan Radu, Iasmin Latovlevici; mijlocaşi: Gabriel Torje, Alexandru Chipciu, Mihai Pintilii, Dan Nistor, Ionuţ Neagu, Alexandru Bourceanu, Costin Lazăr, Cristi Tănase, Alexandru Maxim; atacanţi: Bogdan Stancu, Ciprian Marica, Gheorghe Grozav, Marius Alexe.
„Rusescu nu trebuie să fie convocat neapărat pentru că este golgheterul competiţiei. De Ion Oblemenco aţi auzit? L-aţi văzut jucând? Şi el era golgheterul României, dar n-are nici o convocare la echipa naţională. De Dănciulescu aţi auzit? Nu este neapărat nevoie ca un jucător să înscrie constant în campionat şi asta să-l aducă automat la naţională. E nevoie şi de altceva. Tamaș şi Raț n-au fost convocaţi pentru că nu m-au mulţumit evoluţiile lor din meciul cu Olanda. Trebuia să ia această neconvocare ca pe un avertisment. Mutu când îşi va reveni 100 la sută din punct de vedere fizic va fi chemat la naţională. Eu sunt sigur că
şi-ar fi dorit să vină chiar şi dacă nu era titular, dar eu am hotărât să nu îl chem“, a explicat Piţurcă absenţa unor jucători. „Am în plan ca până la finalul anului să merg la Milano să vorbesc cu Chivu şi să încerc să-l conving să revină la naţională. Numai că dialogurile lui cu presa m-au dezamăgit. În vară, eram la un anumit nivel, dar apoi totul s-a stricat. Chivu este oricum alături de naţională“, a completat selecţionerul României.

„Trebuie să creştem
în clasamentul FIFA“

Vorbind despre adversara de mâine, Victor Piţurcă apreciază reprezentativa Belgiei, fiind convins că va fi un test util pentru tricolori: „Întâlnim o echipă foarte bună, care va avea un cuvânt greu de spus în fotbalul mondial. Belgia are o naţională foarte puternică, cu mulţi jucători valoroşi la echipe de top, şi nu înţeleg de ce fanii nu vin la meci. Va fi o experienţă bună pentru noi, chiar dacă va fi ultimul meci din acest an. Vrem să încheiem anul cu un rezultat bun. Păcat că n-am scos un rezultat bun cu Olanda, eram mult mai destinși acum. Totuşi, am avut un an bun, speranţe există. Avem nevoie de un rezultat bun cu Belgia, în perspectiva meciurilor de anul viitor, dar şi pentru că trebuie să creştem în clasamentul FIFA“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS