15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMarius Ionescu, dublu campion la semimaraton

Marius Ionescu, dublu campion la semimaraton

La prima sa cursă după Jocurile Olimpice de la Londra, Campionatul Naţional de semimaraton (21,3 kilometri) de la Oradea, „Piciu“ a câştigat două medalii de aur, la individual şi cu echipa CSM Craiova

Campionatul Naţional de semimaraton, desfăşurat weekendul trecut, la Oradea, a adunat la start destul de puţini concurenţi, 76 (29 la feminin, 47 la masculin) care s-au încumetat să alerge pe distanţa de 21,3 kilometri. Oltenii au fost printre protagonişti, reuşind să obţină medalii la mai toate categoriile de vârstă.
Marius Ionescu, de la CSM Craiova, a fost performer, obţinând aurul atât la individual, cât şi la echipe, unde au mai punctat Andrei Ştefana (locul 7), Marius Buşcă (locul 14) şi Alin Florea (locul 19). A fost prima cursă pentru elevul lui Cătălin Geapana după Jocurile Olimpice de la Londra, când „Piciu“ a încheiat neaşteptat de bine proba de maraton, pe locul 25. Acum, la semimaraton, alergătorul în vârstă de 28 de ani a parcurs distanţa de 21,3 kilometri într-o oră, 4 minute şi 58 de secunde. „În mare, sunt mulţumit de timpul înregistrat, dar consider că pe un traseu cu mai puţine întoarceri aş scoate mai puţin. Aici au fost întoarceri şi de 180 de grade. Am alergat prin oraş şi pe malul Crişului. Oamenii stăteau pe margine şi ne aplaudau. A fost frumos“, a spus ieri, pentru GdS, proaspătul campion.
Marius consideră că atuul său faţă de sportivul clasat în spatele său, Nicolae Soare (CS Ştiinţa Bacău), care a încheiat cursa cu timpul 1:05,24, a fost experienţa în curse lungi.
„Nu eram sută la sută sigur că voi termina pe locul întâi. Nu ştiam cât de bine m-am refăcut după cursa de maraton de la Londra. M-am gândit că băiatul care a venit pe 2 mi-ar putea pune probleme, dar la jumătatea cursei am observat că obosise. Nu era specialist în maraton. Experienţa celor trei curse anterioare de maraton la care am participat m-a ajutat. Mă bucur că am luat aurul şi la echipe şi pentru asta îmi felicit colegii de la CSM. Toţi am contribuit la obţinerea medaliei cea mai strălucitoare“, a mai spus atletul craiovean.

Nu primesc bani pentru medalii

Un lucru trist este că Marius Ionescu şi coechipierii săi nu vor primi nici un ban din partea clubului pentru cele două medalii. O Ordonanţă de Urgenţă, nr. 19/2012, le interzice directorilor de cluburi sportive departamentale să mai premieze campionii naţionali.
Aşadar, campionii se aleg doar cu nişte medalii simbolice de aur şi un tricou din partea Federaţiei Române de atletism. „Este o lege prost făcută, care afectează sportivii şi va distruge sportul. Ce motivaţie să mai avem pentru a alerga kilometri dacă primim recompensă doar o medalie? Nu este vina directorilor de club că nu mai au voie să facă premieri pentru medalii“, a spus cu mâhnire Marius Ionescu. Maratonistul va mai alerga anul acesta o cursă pe distanţa de 42,195 kilometri, în luna noiembrie, la Istanbul (Turcia).

Trei medalii pentru CS Universitatea, şase pentru Târgu Jiu

Un alt club craiovean, CS Universitatea Craiova, a obţinut trei medalii, toate la feminin. Luminiţa Achim, eleva lui Adrian Tudor, a ieşit campioană la juniori şi a ocupat locul trei la tineret. La echipe, CS Universitatea a obţinut bronzul la senioare, pentru clubul condus de Pavel Badea alergând următoarele sportive: Luminţa Achim (locul 13), Florina Pierdevară (locul 15) şi Ionela Dincă (locul 16).
Un alt club medaliat din Oltenia a fost Pandurii Târgu Jiu. Dacă la senioare, Elena Moagă a fost aprope de podium, pe locul patru, la junioare, Laura Popescu a obţinut medalie de argint. La masculin, Alexandru Staicu a urcat pe a doua treaptă a podiumului la tineret, iar colegul său de club, Ionuţ Iordache, a luat bronz, la aceeaşi categorie de vârstă. La juniori, Alexandru Dobriţescu a încheiat cursa pe locul doi.
Echipa masculină de la Pandurii (Staicu, Iordache, Dobriţescu) a obţinut două medalii, aur la juniori şi bronz la tineret.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS