22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportE bun şi bronzul!

E bun şi bronzul!

Fotbalistele de la CS Real Craiova au terminat campionatul naţional pe locul trei, cucerind, pentru al doilea an consecutiv, medalia de bronz

Dacă la masculin nu mai are echipă în primele trei divizii naţionale, la feminin, Craiova contează pe harta fotbalului românesc. Fetele de la CS Real Craiova au primit ieri medaliile de bronz, după ce au învins formaţia CS Brazi într-un meci decisiv pentru locul trei în Liga I. Partida s-a desfăşurat pe stadionul „Oltenia“ de la Combinat, iar craiovencele, care aveau nevoie de un egal ca să urce pe podium, s-au impus la scor, 9-2.
După meci au încins hora bucuriei având ca fundal sonor imnul Ligii Campionilor.

200 de lei, bugetul pentru banchet

„Un bronz din nimic!“ a exclamat înainte de festivitatea de premiere Nicu Neagoe, preşedintele AJF Dolj, care împreună cu antrenorul Sorin Pătraşcu se ocupă de echipă.
Neagoe a făcut şi o comparaţie între posibilităţile financiare ale echipei Real şi cele ale campioanei Olimpia Cluj. „Olimpia Cluj a primit acum de la autorităţile locale 20.000 de lei pentru banchetul de final de an, iar noi avem buget pentru banchetul fetelor suma de 200 de lei, bani din care mergem la un local şi cumpărăm mici pentru fete, iar pâinea şi cartofii prăjiţi le dă prietenul nostru Puchiu, care e patron acolo“.
Jucătoarele au primit medaliile de bronz de la Paul Răducan, managerul general al Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“. Nu doar fetele, Pătraşcu şi Neagoe au fost premiaţi, ci şi prieteni ai echipei, care au susţinut-o în acest campionat. Nici şoferul microbuzului, care le-a dus pe fete la meciurile din deplasare, nu a fost uitat.
„Mulțumesc fetelor pentru acest rezultat. Ele sunt «actriţele» principale, este meritul lor că pentru al doilea an consecutiv am obţinut medalia de bronz. Îi mulţumesc domnului Neagoe, care a fost alături de noi, dar şi unor oameni de bine care ne-au ajutat la greu şi al căror nume nu îl menţionez pentru a nu omite pe cineva. Suntem o echipă săracă, iar dacă nu facem rost de bani unele jucătoare de bază vor pleca pentru că nu putem să le ţinem gratis. Pleacă şi ele la o echipă care le dă salariu. Sunt mândru că am adus o medalie pentru Craiova fotbalistică, chiar dacă este la fete“, a spus ieri antrenorul Sorin Pătraşcu.
Real Craiova s-a calificat în play-off alături de alte trei echipe, Olimpia Cluj, FCM Târgu Mureş şi CS Brazi, după ce au ocupat primele două locuri în cele două serii ale campionatului, est şi vest. În play-off, craiovencele au obţinut şase puncte, ambele în faţa formaţiei din Brazi, iar pentru titlul de campioană urmau să lupte, aseară, după închiderea ediţiei, formaţiile Olimpia Cluj şi FCM Târgu Mureş.
În campionatul feminin nu se oferă bani de la federaţie nici măcar pentru campioană.

O stranieră în lot

Lotul echipei Real este format din jucătoarele: Flori Bertea, Alexandra Mihăilescu (portari), Luciana Dragomir, Georgiana Pozmac, Mirabela Ristache, Alina Botnaru, Alina Peşu (căpitan), Simona Peşu, Ioana Vâlciu, Manuela Voica, Andreea Cojocaru, Linda Cergan, Rebeca Dumitru, Andreea Tomescu, Lidia Moacă, Ioana Bâscoveanu, Mădălina Nicu, Mihaela Neacşu, Ana Maria Stanciu, Olga Iordăchiuş, Dora Mustăţea, Mihaela Ungureanu. În turul campioantului au mai jucat: Rodica Chiar, Ozana Ababei, Irina Neacşu şi Ana Maria Ioniţă.
Câteva dintre jucătoare cochetează cu loturile naţionale ale României, la diferite categorii de vârstă. Una dintre componentele lotului, Alina Botnaru, este stranieră, ea fiind din Republica Moldova.
Craiova a mai fost reprezentată în Liga I de o echipă, Sporting, prezidată de Marian Pălărie, formaţie care s-a clasat pe locul 9 în seria vest, din zece echipe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS