22.8 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRetrogradaţi din Grupa Mondială

Retrogradaţi din Grupa Mondială

Echipa de Cupă Davis a României a pierdut disputa cu Cehia din barajul de menţinere în Grupa Mondială, scor 5-0, şi va juca în Zona I Euro-Africană

Fără cel mai bine clasat jucător român în circuitul ATP, Victor Hănescu, care s-a simţit obosit, echipa României de Cupă Davis a fost depăşită cu scorul de 5-0 de către Cehia şi a pierdut locul în Grupa Mondială, urmând să joace la următoarea ediţie a competiţiei în cadrul Zonei 1 Euro-Africană.
Calculele hârtiei au fost respectate, iar cehii, cu doi jucători aflaţi în top, Berdych (locul 9 ATP) şi Stepanek (nr. 25 ATP), nu au lăsat nici un punct românilor în meciurile de baraj desfăşurate vineri, sâmbătă şi ieri la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti. 
După prima zi, oaspeţii conduceau deja cu 2-0: Radek Stepanek (numărul 25 ATP) l-a învins pe Adrian Ungur (129 ATP), scor 6-3, 6-2, 6-0, iar Thomas Berdych (9 ATP) s-a impus, cu scorul de 6-3, 6-3, 7-6 (7/4), în faţa lui Victor Crivoi (209 ATP).
Sâmbătă, cehii s-au impus şi la dublu, perechea Tomas Berdych/Radek Stepanek depăşind cuplul român Marius Copil/Horia Tecău cu scorul de 3-6, 6-3, 6-0. Astfel, scorul general a devenit 3-0 pentru adversarii românilor, care au câştigat disputa.
„În setul doi a fost un game lung. Am fost solicitat mult pe serviciu şi a revenit problema la gamba stângă. Nu am putut să servesc la fel de puternic şi cehii au început să joace din ce în ce mai bine. A fost frustrant pentru că jucam bine, agresiv pe retur. Tot ce trebuia era un break pe set“, a declarat Horia Tecău (locul 13 ATP la dublu) după meci.
Ieri s-au disputat două partide care nu mai puteau schimba soarta barajului. Lukas Rosol (69 ATP) l-a învins pe Marius Copil, scor 6-4, 7-6, iar Victor Crivoi a pierdut în faţa lui Jan Hayek (150 ATP), scor 1-6, 4-6.

Pavel: Nu îmi este ruşine de înfrângere

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României, a declarat după retrogradare că nu îi este rușine de înfrângere. „Ce mă bucură este că am fost o echipă. Ne-am antrenat bine. Am sperat mai mult în meciul lui Adi Ungur, mai puţin în meciul lui Victor Crivoi, dar mi-a făcut o surpriză plăcută, chiar dacă n-a câştigat. În meciul de dublu am avut cele mai mari speranţe. Partida a început foarte bine, dar nu a putut fi continuată la fel. Nu mi-e ruşine de înfrângere. Merg cu capul sus. Am pierdut, dar am dat tot ce am putut. Băieții trebuie să devină mai puternici şi în clasament pe viitor“, a spus Pavel, citat de Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU