22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim, victorie fără strălucire

Oltchim, victorie fără strălucire

SCM Craiova – Oltchim Râmnicu Vâlcea 23-33
Sala Sporturilor Filiaşi, spectatori: 200
SCM: Barbu, Vlăsceanu – portari, Pătru (5), Briscan (1), Lăzărin (2), M. Pătuleanu, Gogoriţă (6), Apipie (2), A. Ion, Ianaşi (5), C. Ilie, E. Nicu, A. Florica (2), A. Pătuleanu. Antrenor: Bogdan Burcea.
Oltchim: Tolnai, Smedescu – portari, Curea (1), Managarova (1), Stanca (6), Nechita (1), Ardean (8), Farcău (2), Fiera (5), Vetkova, Chirilă (2), Manea, Geiger (3), Jovanovici (3), Brădeanu (1), Vizitiu. Antrenor: Radu Voina.
Au arbitrat: Costin/Vicea (ambii din Bucureşti)

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au învins SCM Craiova, la Filiaşi, la zece goluri diferenţă, dar jocul prestat de campioane nu l-a mulţumit pe antrenorul Radu Voina

Partida dintre SCM Craiova şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, din cadrul etapei a doua a Ligii Naţionale de handbal feminin, a adus sâmbătă în tribunele Sălii Sporturilor din Filiaşi, acolo unde îşi dispută craiovenele meciurile de pe teren propriu, aproximativ 200 de spectatori. Cei mai entuziasmaţi erau copiii, care veniseră să vadă pe viu vedetele echipei campioane. Unii dintre ei au avut onoarea să stea în tribună lângă jucătoarea Yeliz Ozel. Turcoaica nu a fost trecută pe foaie, deoarece au voie doar trei straniere, iar antrenorul Radu Voina le-a preferat pe Managarova, Vetkova şi Jovanovic.
Cea mai bună echipă din România a câştigat partida la o diferenţă de zece goluri, scor 33-23 (19-11), a dominat meciul, dar evoluţia Adinei Meiroşu şi a colegelor sale nu a fost deloc pe placul antrenorului Voina.

Voina: Altele erau aşteptările mele

La finalul partidei, tehnicianul a taxat lipsa de motivaţie a „galacticelor“ şi a ameninţat că se vor lua măsuri, mai ales că şi în etapa inaugurală a campionatului intern Oltchim a câştigat în ultima secundă meciul de la Roman. „Ştiu că la fiecare joc din campionatul intern toate adversarele noastre se mobilizează exemplar, dar nu ar trebui să ne intereseze asta pe noi. Sunt îngrijorat de lipsa de concentrare a fetelor. Este vorba despre supraapreciere sau nu ştiu ce. Dar la potenţialul lor, altele erau aşteptările mele. Au făcut nişte greşeli pe care le vor plăti cash, adică vor fi penalizate financiar. Ar trebui să se respecte ele şi să le intereseze mai mult cum evoluează şi cum câştigă“. Selecţionerul României şi-a permis să facă o glumă: „chiar şi jucând prost nu puteam pierde, vorbind fără lipsă de modestie“.
Chiar dacă în disputa cu SCM Craiova nu s-a pus problema câştigătoarei, handbalistele de la Oltchim au fost afectate de ratări, de reproşurile antrenorului şi nu au mai arătat plăcerea de a juca cu zâmbetul pe buze. După ce tot meciul spectatorii au încurajat echipa mai mică, SCM, la final ei au aplaudat la scenă deschisă campioana şi au făcut coadă la autografe.
În ceea ce priveşte formaţia gazdă, elevele lui Bogdan Burcea, care au îmbrăcat un echipament de culoare roşie, au încercat să facă o partidă bună şi de multe ori au opus cu brio rezistenţă atacurilor Oltchimului. Craiovencele
şi-au jucat şansa până la final şi nu au vrut să piardă la o diferenţă mare de scor. În repriza secundă, gazdele au marcat 12 goluri, iar Oltchim – 14.
Şi antrenorul Burcea a fost mulţumit de fete: „Un joc bun al echipei noastre, care în multe momente s-a ridicat la nivelul echipei campioane. Au început prea temătoare jocul și s-a văzut. În schimb, în partea a doua au făcut foarte bine faza defensivă și au avut momente în care au ratat nepermis de mult în situații de unu la unu. A fost un meci la finalul căruia am căpătat o experienţă necesară“.
Cea mai bună marcatoare de la SCM Craiova a fost Alexandra Gogoriţă, care a reuşit şase goluri, de la mare distanţă, pe lângă alte numeroase ratări. Handbalista care a bifat deja o selecţie la naţionala României este în continuare în vederile selecţionerului Voina, care a spus despre ea că „este o jucătoare care are un braţ puternic şi aruncă bine“.
De partea cealaltă, cele mai multe goluri pentru campioană au fost reuşite de Valentina Elisei Ardean, 8.
SCM contabilizează două înfrângeri după două etape disputate, iar Oltchim – două victorii. Campionatul va fi întrerupt până pe 28 septembrie, deoarece naţionala României va participa la Cupa Mondială de la Aarhus (20-25 septembrie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII