15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAmbiţii mari în derbiul craiovean

Ambiţii mari în derbiul craiovean

Prim-divizionarele craiovene de fotbal feminin CS Real şi Sporting se înfruntă duminică pe stadionul „Termo“

Cele două echipe de fotbal feminin din Craiova, CS Real şi Sporting, se întâlnesc duminică, pe stadionul de la „Termo“ (ora 11.00), pentru a treia oară în acest sezon, în cadrul etapei a 19-a din campionat.
Fotbalistele de la CS Real s-au impus în disputele anterioare. Au învins cu 5-1 în turul campionatului, iar luna trecută au trecut cu 5-2 de concitadina Sporting în sferturile de finală ale Cupei României.
Ambele echipe îşi propuseseră la startul sezonului clasarea pe locul trei în Liga I, însă CS Real, formaţie pregătită de Sorin Pătraşcu, este mult mai aproape de realizarea obiectivului. Flori Bertea şi colegele sale au avut un început de retur excelent, reuşind şase victorii consecutive, rezultate care le-ar fi menţinut pe locul trei, cu 37 de puncte.
Sporting Craiova este mai departe de locul trei, ocupând locul şase, cu 22 de puncte. Echipa este pregătită de Cornel Roman, care a înlocuit-o săptămâna trecută pe fosta campioană naţională Victorina Simion. Roman a făcut multă vreme echipă bună cu antrenorul Realului, Sorin Pătraşcu, la selecţionata de fotbalişti amatori a Doljului, dar şi la echipe de futsal.

Fluierate de cea mai titrată arbitră

De menţionat că la finalul sezonului trecut, multe dintre jucătoarele care vor evolua duminică erau colege la Sporting, echipă care a ieşit vicecampioană naţională, apoi Sorin Pătraşcu şi majoritatea fetelor au mers la o echipă nouă, CS Real. Rivalitatea şi ambiţiile mari între componentele celor două formaţii s-au văzut şi la cele două partide directe, iar spectatorii care vor alege să vadă un meci de fotbal între fete în ziua de Florii vor avea parte de un meci atractiv. Partida va fi condusă la centru de cea mai titrată femeie-arbitru din România, Cristina Babadac-Ionescu, din Alexandria. Aceasta va fi ajutată la cele două linii de soţul său, Ionuţ Babadac, şi de Cătălina Nan, tot din Alexandria. Observator va fi teleormăneanul Ioan Buzescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS