15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNu vor să mai joace

Nu vor să mai joace

Voleibalistele de la SCM-U Craiova ar putea intra mai devreme în vacanţă, dacă federaţia acceptă ca oltencele să nu mai dispute partidele cu Provolei Botoşani, care contează pentru locurile 7-8

Lipsa banilor, dar şi a mizei i-au făcut pe oficialii formaţiilor feminine de volei SCM-U Craiova şi Provolei Botoşani să ceară Federaţiei Române de Volei (FRV) să nu se mai dispute confruntarea dintre cele două echipe, contând pentru locurile 7-8 în Divizia A1. Conducătorii celor două echipe aşteaptă un răspuns oficial zilele viitoare, iar dacă cererea va fi aprobată, voleibalistele oltene vor încheia sezonul pe locul 8, iar formaţia botoşeneană, pregătită de fostul antrenor craiovean Berti Văsuică, – pe 7, deoarece a fost mai bine poziţionată înainte de intrare în play-out.
„La masculin, echipele conveniseră dinainte să nu se mai joace pentru locurile 5-8 pentru că erau cheltuieli inutile. Acum, după ce noi şi formaţia din Botoşani am pierdut disputele pentru locurile 5-6, care duc în cupele europene, am făcut o cerere la federaţie să nu mai jucăm seria de meciuri pentru poziţiile 7-8, pentru că nu mai contează şi am economisi o sumă importantă de bani. 90 la sută cred că ni se va aproba cererea“, a explicat ieri Nicu Stoian, preşedintele SCM Craiova.
În semifinalele grupei 5-8, SCM-U Craiova a fost învinsă de Medicina Târgu Mureş, iar Provolei Botoşani a pierdut în faţa revelaţiei acestui sezon, CSM Lugoj.

Postea, câştigul
din acest sezon

Dacă federaţia nu va accepta cererea, datele de disputare ale partidelor dintre Craiova şi Botoşani sunt 16 aprilie, 30 aprilie şi 3 mai. Dacă răspunsul va fi pozitiv, elevele Puşei Dina vor lua vacanţă.
Nicu Stoian a făcut o scurtă caracterizare a parcursului echipei craiovene în acest sezon: „Ca şi componente ale echipei, cred că aveam valoare de un loc mai bun, dar au fost schimbările de antrenori, agitaţie, probleme cu ridicătoarele. Singurul câştig al acestui sezon este jucătoarea Ramona Postea, care are calităţi, şi în sezonul viitor poate deveni jucătoare de bază în Divizia A1“.
În sezonul trecut, SCM-U Craiova s-a clasat pe locul cinci şi a participat, în premieră, în Cupa Challenge, oltencele fiind eliminate de Slavia Bratislava.

Fetele lui Manea au bătut Olimpia

Altă echipă din cadrul clubului municipalităţii care nu mai luptă pentru vreun obiectiv important este cea de baschet feminin. Elevele lui Liviu Manea au început ieri seria meciurilor cu Olimpia Bucureşti, contând pentru locurile 7-8 în Divizia A, şi s-au impus pe teren propriu cu scorul de 76-63 (26-19, 9-12, 19-12, 22-20). Pentru SCM-CSS au evoluat jucătoarele: A. Ştefan (17p), Sipoş (12), Tarţa (12), Simionca (13), Matthews (22). Au mai intrat: Lungu, Gligă şi Gavrilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS