15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportClaudia Ştef e campioană balcanică

Claudia Ştef e campioană balcanică

În Parcul Herăstrău din Bucureşti s-a desfăşurat sâmbătă Campionatul Balcanic de marş, competiţie găzduită pentru a cincea oară consecutiv de capitala României. Proba feminină a senioarelor, pe distanţa de 20 de kilometri, a fost câştigată de o sportivă craioveană – Claudia Ştef (foto), cronometrată în 1h33’38”. Eleva lui Horia Ştef a fost urmată de compatrioata sa, Ana Maria Groza – 1h36’52”, şi de Semiha Mutlu (Turcia), înregistrată în 1h37’49”.
Claudia Ştef, sportivă care are dublă legitimare CSM Craiova – CS Universitatea Reşiţa, a revenit în competiţii la începul acestui sezon, după o pauză de aproape doi ani, deoarece a devenit mămica unui băiat, pe care îl cheamă Andrei Sorin. Înainte de participarea la Balcaniadă, sportiva mai luase startul la alte două concursuri, ambele în luna martie. Primul a avut loc în Mexic şi s-a clasat pe locul zece, apoi a devenit campioană naţională.
Mărşăluitoarea din Bănie şi-a propus pentru 2011 să participe la Campionatul Mondial: „Mi-am reluat pregătirea la aproximativ trei luni şi jumătate după ce am născut. Mai am de recuperat până să ajung la forma de dinainte. Voi munci şi sper să îmi realizez obiectivul major pe care mi l-am propus în acest an, să particip la Mondiale“.
Pe lângă medalia de aur obţinută de sportiva craioveană, la Campionatul Balcanic din Bucureşti, românii au mai cucerit două titluri, la junioare – 10 km prin Iuliana Aichimoaei şi la juniori – 10 km, probă în care victoria a revenit lui Ionuţ Dragomir. Competiţia a reunit 48 de atleţi din şase ţări (22 la feminin, 26 la masculin).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU