15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, mediocri

Pandurii, mediocri

Pandurii – Gloria Bistriţa 0-0
Stadion
„Municipal“ (Severin), spectatori: 2.500.
Pandurii: Mingote – Matei, Viera, Chiricheş, Grecu – Voiculeţ, Pintilii (‘81, Brata), Nistor – Apostu, Lemnaru (‘82, Avramescu), Vranjes.
Antrenor: Petre Grigoraş.
Gloria: Albuţ – Achim, Corrallo, Tudose, Cafasso – Mărginean – Mandea (‘56, Keita), Anton, Băjenaru (‘80, D’Agostino), C. Petre (‘73, I. Iordache) – Cavalli.
Antrenor: Nicolae Manea.
Cartonaşe galbene: Voiculeţ / Keita.
Au arbitrat: T. Crăciunescu – Ad. Ghinguleac, Fl. Stănescu.

Gorjenii nu au reuşit să învingă Gloria Bistriţa acasă, deşi au beneficiat şi de o lovitură de la unsprezece metri

Deşi clasamentul „frige“ pentru ambele formaţii, jocul a început molcom şi a involuat spre adormire de parcă egalul „alb“ ar fi fost scopul suprem şi pentru Pandurii, şi pentru Gloria. Câte o tentativă de finalizare a mai dezmorţit tribunele, cum a fost şarja lui Vranjes pe partea stângă, dar centrarea a fost de slabă calitate, iar Albuţ a reţinut uşor (‘9). Vranjes l-a servit un minut mai târziu pe Nistor, însă balonul şutat din interiorul careului a trecut cu puţin pe lângă bară. Nici şuturile lui Lemnaru (‘17) şi Voiculeţ (‘20) nu au prins spaţiul porţii. Cavalli, servit excelent de Băjenaru (‘27) în careul pandurilor, ratând şi el. Pandurii au pus stăpânire pe joc în ultimul sfert de oră şi au punctat doar la impresia artistică. Apostu a executat o „foarfecă“ apreciată de public, care nu l-a surprins şi pe Albuţ (‘36). Seria de cornere ce a încheiat primul act l-a remarcat pe portarul Bistriţei, care a exersat cu succes priza la minge.  
Gorjenii au început partea a doua în terenul advers şi Vranjes a fost aproape de deschiderea scorului, dar lovitura sa de cap din zece metri a fost imprecisă (‘55). Presiunea s-a accentuat cu trecerea timpului, iar Bistriţa a răspuns cu o defensivă totală. Grecu i-a păcălit, totuşi, pe Keita şi pe Teo Crăciunescu şi a obţinut un penalti, care ar fi descătuşat, poate, echipa. Voiculeţ l-a remarcat însă încă o dată pe Albuţ, care a parat şutul telefonat, la semiînălţime (‘67). La Bistriţa a intrat şi Ilie Iordache, fluierat de spectatori încă de la încălzire, iar Grigoraş a mizat pe tinereţe în final, trimiţându-i în teren pe Brata şi Avramescu, dar nu a schimbat şi soarta partidei. Corrallo a scos de pe linia porţii mingea lui Nistor (‘88), Albuţ a reţinut şutul deviat al lui Brata, iar Pandurii rămâne încă departe de Liga I.

Lemnaru – titular, Lazar – pe bancă

Pandurii a reuşit să obţină dreptul de joc pentru noile achiziţii, Lemnaru, Lazar, Cristea, Neagu şi Horvat, chiar înaintea jocului cu Gloria Bistriţa. Petre Grigoraş i-a chemat de urgenţă la Severin pe Lemnaru şi portarul David Lazar, primul fiind chiar titular în atacul pandurilor. Vârful adus de la Cluj nu s-a remarcat, reuşind rareori să colaboreze cu colegii sau să finalizeze. Gorjenii au renunţat însă la achiziţionarea vârfului de la Rapid, Ionuţ Dobroiu, odată cu revenirea la echipă a slovenului Jaka Stromajer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS