21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJoacă pentru semifinalele Cupei

Joacă pentru semifinalele Cupei

Cele două echipe craiovene de baschet dispută astăzi, pe teren propriu, meciuri din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României. De la ora 18.00, fetele înfruntă echipa din Alba Iulia, apoi, de la 20.00, formaţia masculină va întâlni BC Mureş.

Divizionarele A de baschet de la SCM Craiova încearcă astăzi să acceadă în semifinalele Cupei României (Final-Four). Atât echipa feminină, cât şi cea masculină de la clubul municipalităţii vor susţine partide pe teren propriu, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie.
De la ora 18.00, baschetbalistele oltene, pregătite de soţii Liviu şi Daniela Manea, vor juca în compania formaţiei CSU LPS Alba Iulia, în manşa tur a sferturilor de finală. Anca Sipos şi colegele sale pornesc favorite în confruntarea cu formaţia aflată pe primul loc în play-out (grupa locurilor 9-14).
„Întâlnim un adversar abordabil şi sper să facem un joc bun şi să luăm o opţiune serioasă de calificare în Final-Four-ul Cupei încă după meciul din tur“, a declarat jucătoarea craioveană Anca Sipoş. Şi reprezentanţii clubului CSU LPS Alba Iulia au recunoscut că se concentrează mai mult pe rezultatele din campionat, unde şi-au propus să se claseze pe locul 9. „Traversăm o perioadă foarte încărcată, pe care sperăm să o trecem cu bine. Importante sunt meciurile din campionat, pentru că în Cupa României pornim cu şansa a doua“, a admis Nicuşor Marcu, directorul executiv al clubului din Alba Iulia.
LPS Alba Iulia a ajuns în sferturile de finală după ce a eliminat în optimi formaţia Sportul Studenţesc, după două victorii, 79-57 acasă şi 66-60 la Bucureşti. Echipa craioveană se află la primul meci în această ediţie a Cupei României, deoarece în turul inaugural a stat. Antrenorul Liviu Manea are o singură problemă de lot, senegaleza Fatou Kane fiind în continuare incertă. Partida retur se va disputa pe 2 martie.

Liddell, Gillespie şi Lăpădat, indisponibili

O misiune mult mai dificilă va avea formaţia masculină de baschet de la SCM-U Craiova. Elevii lui Adrian Budurean primesc vizita puternicei formaţii BC Mureş Târgu Mureş, care abordează meciul din retur din sferturi cu un avans de 13 puncte, după ce s-au impus pe teren propriu cu scorul de 98-85.
Antrenorii olteni se confruntă cu numeroase probleme de lot, motiv pentru care au amânat şi meciul de sâmbăta trecută din campionat, cu BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc. „În această partidă nu vor juca sigur Liddell, Gillespie şi Elvis Lăpădat. Liddell este suspect de ciupitură de menisc şi de ruptură la ligamentele colaterale,
Gillespie are entorsă, iar Lepădat are pneumonie. Nerefăcuţi complet sunt Ionuţ Albu, Gavrilă, căruia doctorii i-au recomandat să poarte o mască specială pe faţă pentru a-şi proteja nasul, şi Bulancea“, a explicat ieri Adrian Budurean. În condiţiile date, şansele craiovenilor să remonteze „handicapul“ după meciul din tur şi să emită pretenţii la calificarea în semifinalele Cupei sunt minime. „Vom încerca să facem un joc cât mai bun, chiar dacă vom alinia doar opt sau nouă băieţi la start. Ne vom juca şansa“, a încheiat antrenorul SCM-U.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS