25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLucian Ciovică a trecut la CS Universitatea

Lucian Ciovică a trecut la CS Universitatea

Cel mai valoros spadasin craiovean s-a transferat la începutul acestui an de la CSM Craiova la CS Universitatea, pentru a beneficia de condiţii mai bune. Elevul lui Radu Podeanu este în dublă legitimare cu LPS „Petrache Trişcu“.

CS Universitatea Craiova şi Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ colaborează tot mai bine. Clubul universitar, condus de Pavel Badea, a reuşit să îl transfere pe Lucian Ciovică, spadasin care până la începutul acestui an concura în dublă legitimare LPS „Petrache Trişcu“ – CSM Craiova.
Cel mai valoros spadasin craiovean al momentului a ales CS Universitatea în detrimentul CSM Craiova, din mai multe motive. „În primul rând, am ales CS Universitatea deoarece aici sunt cei mai buni spadasini, colegii mei de la lotul naţional de juniori, şi astfel puterea echipei va creşte, apoi, de ce să nu recunosc, a fost vorba şi despre aspectul material. La Universitatea voi primi o indemnizaţie, ceea ce la CSM nu se întâmpla. Imediat ce am venit la Universitatea, am primit şi echipament sportiv“, a explicat elevul lui Radu Podeanu, care în 2010 a fost desemnat cel mai bun elev-sportiv din Dolj, după ce a obţinut locul cinci la Jocurile Olimpice pentru tineret din Singapore, locul cinci la Campionatul European, locul şase la Campionatul Mondial (ambele de cadeţi) şi multiplu campion naţional.
Şi Pavel Badea este mulţumit de transferul realizat: „Lucian Ciovică este un copil cuminte, un sportiv bun, pe care eu mi l-am dorit. Îi vom oferi condiţii să facă performanţă. Este unul dintre sportivii în care ne punem speranţe de participare la Jocurile Olimpice“.

Pe podium
în Luxemburg

Conform regulamentului Federaţiei Române de Scrimă, sportivii cu dublă legitimare pot concura în întrecerea pe echipe numai pentru unul dintre cele două cluburi, după cum este trecut în convenţia de dublă legitimare sau colaborare încheiată între grupările respective. Concret, Lucian Ciovică va reprezenta CS Universitatea la seniori, iar la juniori va aduce medalii în vistieria LPS „Petrache Trişcu“. Spadasinul craiovean a debutat deja pentru CS Universitatea
într-o competiţie, în Luxemburg, dotată cu trofeul „Duel des lions“. Ciovică s-a clasat pe locul trei, iar colegii săi de club au obţinut clasări în primii opt, după cum urmează: Dorian Pîrvan – locul 5, Daniel Nica – locul 6 şi Alin Mitrică – locul 7. Fetele de la CS Universitatea s-au descurcat mai bine. Roxana Lazăr a câştigat concursul, după ce a învins-o în finală pe colega sa Raluca Sbârcea, scor 15-13. Oana Puiu s-a clasat pe locul cinci. La competiţia din Luxemburg au participat 80 de spadasini din opt ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS