22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSunt încrezătoare în calificare

Sunt încrezătoare în calificare

Voleibalistele craiovene au nevoie astăzi de victorie în meciul cu Slavia Bratislava, pentru a juca „setul de aur“, necesar în stabilirea echipei calificate în turul următor al Cupei Challenge.

Echipa feminină de volei SCM-Universitatea Craiova întâlneşte astăzi, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin, formaţia slovacă Slavia Bratislava, în meciul retur al fazei secunde din Cupa Challenge. În partida-tur, desfăşurată în urmă cu o săptămână, formaţia din Bratislava s-a impus cu scorul de 3-1 (25-23, 17-25, 25-19, 25-16).
Pentru a se califica în turul următor al Cupei Challenge, formaţia craioveană, pregătită de Dan Gârleanu şi Puşa Dina, are nevoie să câştige disputa de astăzi, indiferent de scor (3-0, 3-1, 3-2), apoi să se impună şi în „setul de aur“, care se joacă după regulile setului decisiv în cazul unui meci de cinci seturi.
Delegaţia craioveană a plecat încă de luni spre Severin, pentru a se acomoda cu sala, iar antrenorul Dan Gârleanu este încrezător: „Ne dorim să facem un meci la fel de bun precum cel de sâmbătă, din campionat, cu CSM Sibiu. La Bratislava am luat un set, dar mai mult decât de asta, sunt mulţumit că fetele s-au mobilizat şi au făcut o partidă foarte bună“.
Tehnicianul SCM-U a făcut apel la fani să vină la meci: „Invităm publicul severinean să vină la sală şi să ne susţină. Cred că vom oferi un spectacol de calitate. Într-adevăr, dacă nu jucăm în sala noastră, cu care suntem obişnuiţi, se elimină un pic avantajul terenului propriu. Dar tocmai de aceea am plecat la Severin încă de luni, iar până la meci avem programate cinci antrenamente“.

Debutează şi japoneza Akiko

Craiovencele le pregătesc adversarelor o surpriză, o nouă jucătoare, japoneza Hatakeyama Akiko (1,78 m, 36 de ani). „Avem o nouă jucătoare, Akiko, pe un post foarte important, de coordonator. Ea are stilul asiatic, bazat pe joc modern, rapid, iar mie îmi place. Important este să se acomodeze“, a spus Gârleanu. Antrenorul craiovean speră că jucătoarele sale vor ajunge să dispute „setul de aur“, unul foarte greu, deoarece „două-trei greşeli ale unei echipe ar îndepărta-o de câştigarea setului“.
Partida, care se dispută în Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin, deoarece Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie nu este omologată să găzduiască meciuri internaţionale de volei, va fi arbitrată de Pavel Anderson (Rusia) şi Stamatios Michelinakis (Grecia), iar supervizor va fi Constantin Ispas.

Şi baschetbalistele
au meci astăzi

O altă echipă a clubului SCM, cea de baschet feminin, va juca astăzi în Cupele Europene. Elevele lui Liviu Manea vor întâlni la Atena, de la ora 20.30, pe Sony Athinaikos, în primul meci din 16-imile de finală ale FIBA Eurocup. Partida retur se va desfăşura vineri, tot pe terenul echipei care în sezonul trecut a câştigat trofeul FIBA Eurocup, după ce formaţia din Bănie şi-a dat acceptul, scutind astfel unele cheltuieli legate de organizarea jocului pe teren propriu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS