15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbalistele craiovene înfruntă Horizont Minsk

Baschetbalistele craiovene înfruntă Horizont Minsk

Jucătoarele de la SCM-CSS Craiova primesc astăzi, de la ora 18.00, vizita bieloruselor de la BC Horizont Minsk, în al treilea joc din grupa B a FIBA Eurocup.

Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie va găzudui astăzi, de la ora 18.00, al doilea meci european al baschetbalistelor de la SCM-CSS Craiova. Elevele lui Liviu şi Daniela Manea vor înfrunta formaţia BC Horizont Minsk din Belarus, în cadrul grupei B a FIBA Eurocup.
Echipa oaspete a mers „ceas“ la această competiţie, înregistrând trei succese, 69-62 în deplasare, cu Dinamo Noginsk Moscova, apoi 92-53, acasă, cu SCM-CSS Craiova, şi 89-77, tot pe teren propriu, cu echipa din Moscova. Fetele de la BC Horizont, pregătite chiar de selecţionerul echipei feminine de baschet a Belarusului, Anatoli Buyalski, ocupă primul loc în grupa B, cu punctaj maxim, 6, urmată de echipa din Rusia, cu 4 puncte (2 victorii, o înfrângere), în timp ce SCM-CSS Craiova ocupă ultimul loc, cu două înfrângeri din tot atâtea jocuri.

„Încercăm să rezistăm cât mai mult fizic“

Antrenorul Liviu Manea se aşteaptă ca, în această seară, jucătoarele sale să fie susţinute de un public la fel de numeros ca la disputa precedentă, cu Dinamo Noginsk, când oltencele au fost depăşite abia în sfertul patru, meciul închieindu-se cu victoria rusoaicelor la o diferenţă de cinci puncte, scor 69-64.
„BC Horizont Minsk este o formaţie agresivă, cu jucătoare experimentate. Are în componenţă cinci baschetbaliste din echipa naţională, clasată pe locul patru la Campionatul Mondial. În plus, Centrul Olimpic al Belarusului s-a creat pe scheletul echipei din Minsk. BC Horizont are deja trei victorii în grupă şi obiectiv declarat calificarea în Final Four-ul FIBA Eurocup. Au 13 jucătoare cam de aceeaşi valoare, despre care nu se poate spune că unele sunt titulare şi altele rezerve. Noi vom încerca în acest meci să greşim cât mai puţine mingi şi să rezistăm cât mai mult fizic. Aşteptăm spectatorii la sală pentru a le încuraja pe fete“, a declarat antrenorul Manea.

Cinci meciuri în zece zile

De menţionat că echipa SCM-CSS Craiova va avea un program încărcat în următoarele zece zile, urmând să dispute cinci partide. Prima este cea de astăzi, apoi sâmbătă vor juca cu formaţia din Alexandria, în derbiul pentru primul loc în seria sud-est a Diviziei A. Joia viitoare, oltencele vor juca la Moscova, în FIBA Eurocup, iar în weekend-ul viitor urmează alte două partide de campionat, în Capitală, cu Sportul Studenţesc şi cu Rapid (joc restant).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS