15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAu bătut iar campioana

Au bătut iar campioana

SCM-U Craiova – CSU Asesoft Ploieşti 85-83 (19-16, 26-19, 18-28, 22-20)
Sala Sporturilor
„Ion Constantinescu“, spectatori: 400.
SCM-U: Simms (9 puncte, 13 recuperări, 2 capace), Stojakovic (11p, 5pase decisive), Wohlleb (23p, 5 recuperări, 2 pase decisive), Lăpădat (2p), Wooten (19p, 3 recuperări, 2 pase decisive), Albu, Filovici, Dodoc (11p), Barbary (10p, 6 recuperări, 1 capac). Antrenori: Adrian Budurean, Marius Toma.
CSU Asesoft Ploieşti: Guţoaia (1p), Bajic (16p, 1 capac), Adrian Blidaru (15p, 8 recuperări, 6 pase decisive), Mack (13p, 3 pase decisive, 1 capac), Ilic (14p, 10 recuperări), Burlacu (15p, 8 recuperări, 3 pase decisive), Szijarto (9p, 8 recuperări, 5 pase decisive) Antrenor: Vladimir Arnautovic.
Au arbitrat: Fabiana Martinescu Niţu, Liviu Ioniţă, Bogdan Podar.

Baschetbaliştii craioveni şi-au răsplătit suporterii cu o victorie, dramatică, în faţa campioanei CSU Asesoft Ploieşti, scor 85-83.

„Noi mereu am făcut jocuri bune împotriva campioanei şi sper că aşa se va întâmpla şi de data aceasta“, spunea Marius Toma, antrenorul secund al echipei masculine de baschet SCM-U Craiova înaintea meciului pe care oltenii urma să îl dispute, pe teren propriu, sâmbătă, în compania campioanei en-titre CSU Asesoft Ploieşti.
Susţinuţi de o sală arhiplină, jucătorii craioveni s-au mobilizat exemplar şi au făcut un meci mare, pe care l-au câştigat la două puncte diferenţă, la fel ca acum două sezoane. De această dată, elevii lui Adrian Budurean s-au impus cu 85-83, după un final dramatic de meci.
„Alb-albaştrii“ din Bănie au avut un debut de partidă excelent şi au câştigat primul sfert cu 19-16. Atenţi în apărare şi fără prea multe ratări în atac, oltenii şi-au adjudecat şi mai clar setul doi, iar la pauză conduceau cu 45-35. Certaţi la vestiar de tehnicianul Arnautovic, campionii şi-au revenit în sfertul al treilea, pe care l-au câştigat la zece puncte diferenţă, scorul înaintea ultimei reprize fiind egal, 63-63.
Ultimele zece minute i-au ţinut pe spectatori, dar şi pe jucătorii celor două echipe cu sufletul la gură. Ploieştenii, însoţiţi în Bănie de un grup de suporteri gălăgioşi, au apăsat pe acceleraţie, dar elevii lui Budurean nu le-au permis să se desprindă pe tabelă. Cu 39 de secunde înainte de final nu se ştia echipa câştigătoare. Craiova conducea cu 82-81, iar jucătorii craioveni nu s-au precipitat. Wohlleb a înscris un coş de două puncte şi scorul a devenit 84-81, apoi ploieşteanul Mack a transformat o liberă (84-82). Wohlleb l-a imitat, scorul devenind 85-82, iar cu două secunde înainte de final, acelaşi Mack a mai transformat o lovitură liberă, stabilind scorul final 85-83 şi declanşând bucuria fanilor olteni.

Arnautovic nu a fost
surprins de înfrângere

Tehnicianul ploieştenilor, Vladimir Arnautovic, a declarat la final că înfrângerea suferită de echipa sa nu este atât de surprinzătoare, deoarece campionatul s-a echilibrat şi, indiferent de poziţia echipelor în clasament, câştigă meciul formaţia care joacă mai bine. „Echipa Craiovei nu e rea, are străini buni. A prins o zi bună, noi am jucat prost în apărare. Am revenit în sfertul trei, iar în sfertul patru am încercat să câştigăm, dar nu am reuşit. Nu ştiu dacă rezultatele înregistrate acum în campionat pot fi considerate surprize. Acum toată lumea poate câştiga. S-a întărit foarte mult campionatul. În afară de echipa din Braşov, care este foarte tânără, şi cea din Iaşi, în restul jocurilor oricine se poate impune. Nu se aseamănă nici un meci cu altul şi e foarte bine pentru baschetul românesc. Noi nu am jucat cum trebuie nici anul acesta, dacă nu joci cum trebuie pierzi meciul, nu contează cu cine“. De partea cealaltă, Adrian Budurean a apreciat că, dincolo de numele adversarului, victoria cu Asesoft trebuie continuată şi cu alte rezultate bune: „Am câştigat un meci greu, cu noroc, cu muncă, motiv pentru care îi felicit pe băieţi că au luptat până la moarte, cum se spune, au sperat până în ultima clipă. Ultimele 30 de secunde parcă au fost o oră din viaţa mea. Sunt fericit că am adus o bucurie acestui minunat public, care a umplut sala până la refuz şi ne-a împins de la spate. Vrem să fie tot timpul alături de noi, chiar dacă uneori îi dezamăgim“.

Meci special pentru Dodoc şi Wooten

Victoria în faţa campioanei din ultimii ani a fost savurată din plin de doi dintre jucătorii din echipa SCM-U Craiova. Ionel Dodoc s-a transferat în Bănie chiar de la echipa din Ploieşti, pentru care însă nu a prea avut prilejul să joace, iar americanul Ronell Wooten a susţinut în vară probe de joc la echipa prahoveană, dar nu a fost oprit. De altfel, Wooten a călcat strâmb la o fază, dar a preferat să continue meciul, reuşind să marcheze 19 puncte. Un joc remarcabil sub panou a avut Barbary, care a recuperat şase mingi, iar Casey Wohlleb a evoluat în nota obişnuită, prinzând o zi bună la aruncările din spatele liniei de 3 puncte.

Şi baschetbalistele
s-au impus

Echipa feminină de la SCM-CSS Craiova a câştigat în ultimele secunde disputa de pe teren propriu cu Olimpia Bucureşti, scor 57-53 (17-9, 17-11, 14-13, 9-20) din cadrul etapei a şasea din Divizia A, seria sud-est. Elevele lui Liviu Manea aveau un avantaj liniştitor la pauză, de 14 puncte, dar apoi a urmat o cădere inexplicabilă în joc, ratând numeroase atacuri. „Mă aşteptam la un joc bun din partea echipei Olimpia, deoarece aveau nevoie de o victorie în deplasare pentru a se clasa în primele patru locuri în serie. A fost un final destul de greu pentru noi. De la 14-16 puncte diferenţă, ne aşteptam să ne ducem la 20, dar echipa a avut momente de cădere inexplicabilă. Apărarea a mers destul de bine, nu am primit prea multe puncte, dar în atac a fost dezastru“, a spus antrenorul craiovean Liviu Manea. La SCM-CSS au evoluat: Whitehead (7p), Ştefan, Kane (5), Gligă (2), Sipoş (15), Tarţa (14), Simionca (14). Anca Sipoş a avut-o ca adversară chiar pe mama sa, antrenoare la Olimpia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII