15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu ţine la preţ

Mititelu ţine la preţ

Şeful juveţilor a vrut să-l dea pe Florin Costea la altă echipă, însă suma oferită a fost sub aşteptările oficialului oltean.

Patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a dezvăluit că a avut oferte consistente de transfer pentru cinci dintre cei mai importanţi jucători ai echipei, dar că a refuzat să îi dea. În discuţii au fost jucătorii Florin Costea, Valerică Găman, Ovidiu Dănănae, Dorel Stoica şi Mircea Bornescu. „Un singur jucător am fost de acord să vând, pe Florin Costea, dar nu mi-au convenit banii pe care i-am primit pe el“, a spus Mititelu miercuri seară la Telesport. În urmă cu câteva luni, s-a scris că Florin Costea ar fi fost dorit de mai multe echipe din Vest, printre care FC Köln sau Benfica, care ofereau în jur de şase-şapte milioane de euro pentru atacantul oltean. În realitate însă, sumele nu ar fi atins cinci milioane de euro, preţul corect în viziunea lui Mititelu, care astfel a preferat să-l păstreze pe „Diamant“ la Craiova, spre nemulţumirea jucătorului, atitudinea lui Costea din ultima vreme găsindu-şi astfel o explicaţie. Alţi trei jucători puteau spune adio Universităţii, conform dezvăluirilor lui Mititelu: „Pe Găman şi Dănănae puteam să îi dau fără probleme, chiar şi pentru Dorel Stoica am avut ofertă din Turcia“.
Cazul Mircea Bornescu este aparte, finanţatorul Ştiinţei dezvăluind că putea să ia foarte mulţi bani pe el şi că regretă că nu l-a vândut. „Pe Bornescu trebuia să-l cedez pentru 800.000 anul trecut şi uite ce rău am făcut! Acum am probleme pe care nu le-am preconizat atunci“, a mai spus Mititelu, care a încercat să convingă clubul Rapid să-i plătească 500.000 de euro pentru „Jose“. Până una-alta, Bornescu a fost amendat şi suspendat de comisiile LPF, însă litigiul se judecă în continuare în instanţele sportive.

Balaci ar antrena
şi Dinamo

Anunţat de Adrian Miti-telu ca posibil antrenor al Universităţii, Ilie Balaci a ales să părăsească gruparea din Bănie. În cele din urmă, „Minunea blondă“ şi-a găsit echipă, antrenând în prezent pe Al-Kazma din Kuweit. Acesta a dezvăluit însă că, în ciuda declaraţiilor, Mititelu nu i-a propus niciodată să pregătească Universitatea, echipă la care s-ar întoarce cu mare plăcere, deşi nu ar refuza nici o ofertă din Ştefan cel Mare. „Nu mi-a propus nimeni să antrenez Craiova, doar s-a scris prin ziare despre asta. Mă simt cel mai bine atunci când sunt aproape de Universitatea. E prima mea echipă de suflet. A doua este Dinamo. Aş antrena oriunde sunt dorit. De ce nu şi la Dinamo?! Sunt sigur că nu aş avea parte de tratamentul de care a «beneficiat» Gică Popescu din partea fanilor olteni. Eu nu am trădat niciodată Craiova! Ca jucător, am plecat de acolo pentru că am fost dat afară, iar la Dinamo am ajuns prin transfer de la Scorniceşti. E clar că între două oferte, una de la Universitatea şi alta de la Dinamo, aş alege-o pe prima, însă dacă nimeni nu o să mă solicite la Craiova, doar n-o să şomez până la finalul vieţii“, a comentat Ilie Balaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII