15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim joacă restanţa în Buzău

Oltchim joacă restanţa în Buzău

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, va juca astăzi, cu începere de la ora 11.00, în Buzău, meciul restanţă din runda cu numărul 21 a Ligii Naţionale de handbal feminin. Ieri, Rulmentul Urban Braşov s-a impus pe teren propriu, în faţa celor de la CSM Cetate Deva, scor 39-24 (17-10), într-un meci devans din cadrul etapei a 22-a, şi a devenit lider, cu 40 de puncte. Elevele lui Radu Voina sunt favorite în partida din Buzău, iar un succes le-ar aduce din nou la egalitate de puncte cu Rulmentul.

 

Huţupan, lăudată
pe site-ul EHF

 

Luminiţa Huţupan Dinu a fost cea mai bună handbalistă a Oltchimului în manşa retur a semifinalei Ligii Campionilor din Danemarca. Graţie prestaţiei sale, campioana României a obţinut un egal de palmares în faţa danezelor, care s-au calificat în finală. Evoluţia Luminiţei Huţupan a atras laude pe site-ul oficial al Federaţiei Europene de Handbal. „Mai mulţi fani danezi nu au înţeles la finalul meciului de ce strigau cei 70 de suporteri români: Huţupan, Huţupan. Portarul Oltchimului a salvat 21 de mingi şi a scos primul 7 metri al Viborgului. Este favorita suporterilor şi este cunoscută cu numele de Huţupan, dar, după ce s-a căsătorit, a devenit Dinu. Aceasta a făcut multe minuni pentru naţionala României în timpul carierei sale lungi şi pline de glorie. Ea a fost aproape să ajute Vâlcea să producă o surpriză în Danemarca", scrie site-ul EHF într-un material care are titlul „Huţupan, Huţupan!". Portăriţa Oltchimului fusese cea mai optimistă în privinţa şanselor de calificare, după eşecul de pe propriul teren, dar recunoaşte că gruparea olteană avea nevoie de o minune: „Am ştiut de la început că este foarte greu să câştigăm la şapte goluri în Danemarca. Eu cred că am avut o prestaţie bună şi putem fi mulţumite. Nu pot decât să felicit Viborgul pentru că s-a calificat în finala Ligii Campionilor". După întoarcerea în România, Huţupan a reafirmat că se va retrage din activitate la finalul acestui sezon, după o carieră în care a câştigat de trei ori Liga Campionilor Europeni.

 

Vărzaru revine
la naţională

 

Selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României, Radu Voina, a declarat ieri, pentru NewsIn, că a vorbit cu extrema Viborgului, Cristina Vărzaru, şi ea va reveni la naţională, răspunzând afirmativ convocării pentru cantonamentul dinaintea „dublei" cu Belarus pentru calificarea la CM 2009. „Când am fost în Danemarca, am discutat cu Cristina Vărzaru. Ea mi-a spus că se simte bine şi că vrea să revină la echipa naţională. O voi avea în următorul cantonament de la sfârşitul lunii mai, când avem programate şi două amicale cu Polonia", a explicat Radu Voina. Cristina Vărzaru s-a accidentat în aprilie 2007 la umăr, după care în octombrie a avut probleme şi cu un genunchi, la care a şi fost operată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS