18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtef se pregăteşte în Portugalia

Ştef se pregăteşte în Portugalia

Atleta Claudia Ştef, de la CSM Craiova, a început anul cu un cantonament în Portugalia, în localitatea Monte Gordo, situată pe malul Oceanului Atlantic.

Mărşăluitoarea din Bănie a plecat în Portugalia pe 4 ianuarie însoţită de antrenorul şi totodată socrul său, Horia Ştef, urmând să revină în România pe 28 ianuarie.

În 2008, Claudia a avut un sezon bun, reuşind să se situeze la finalul anului pe un onorant loc trei în clasamentul mondial al probei de 20 de kilometri marş.

Pentru 2009, atleta care peste o lună va împlini 31 de ani şi-a propus o participare cât mai bună la Campionatul Mondial de marş, programat în luna august în oraşul Berlin. „Grand Prix-urile şi celelalte concursuri la care va lua startul Claudia până la Mondiale vor avea mai mult caracter pregătitor, adică nu vom impune un obiectiv. Sperăm ca perioada de pregătire de iarnă să decurgă bine şi sportiva mea să nu aibă probleme de sănătate, mă refer la dureri la genunchi şi la spate“, a declarat antrenorul Horia Ştef. Tot în cantonamentul din Monte Gordo se mai află şi două dintre componentele lotului naţional de semifond, Cristina Casanda şi severineanca Ancuţa Bobocel, ambele practicante ale probei de 3.000 m obstacole. „Mulţi sportivi din toată lumea aleg această localitate pentru pregătire. Sunt condiţii bune, 12 grade Celsius, cazarea nu este prea scumpă şi, în plus, se pot face tot felul de tratamente. Noi am fost la Monte Gordo şi anul trecut“, a mai declarat antrenorul Claudiei Ştef.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS