20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei marinari, dați dispăruți după scufundarea unui vapor în Marea Neagră

Trei marinari, dați dispăruți după scufundarea unui vapor în Marea Neagră

Trei marinari au fost dați dispăruți după scufundarea, vineri noapte, a unui vapor în Marea Neagră, în zona Sfântu Gheorghe. Alți opt marinari au fost salvați. Alerta a fost primită în jurul orei 4.00.

Operațiunea de căutare este în desfășurare, după ce nava Mohammad Z s-a scufundat, iar trei persoane au fost date dispărute.

După primirea alertei, ofițerii Centrului de coordonare a salvării maritime au trimis imediat în zonă navele SAR Artemis și SAR Apollo ale Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

A fost cerut și sprijinul Poliției de Frontieră, care a trimis spre locul accidentului două nave MAI. Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operațiunii de căutare și salvare.

Cei trei marinari dispăruți sunt de naționalitate siriană

Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj – nouă cetățeni sirieni și doi cetățeni egipteni. Opt dintre aceștia au fost salvați de nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului și care a fost coordonată de ofițerii români.

Cei trei membri ai echipajului dați dispăruți sunt de naționalitate siriană.

Motivul scufundării navei nu este cunoscut deocamdată.

Citește și: A dispărut Monalisa! Adolescenta de 12 ani din Craiova a plecat de acasă și nu s-a mai întors

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS