15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie în Franţa

Victorie în Franţa

Handbalistele tricolore sunt în formă maximă înainte de Olimpiadă.

Naţionala de handbal feminin a României a obţinut un nou succes înainte de Jocurile Olimpice din China. Tricolorele antrenate de Gheorghe Tadici au debutat la turneul de la Albertville contra echipei gazdă, pe care o vor întâlni şi în grupa de la Olimpiadă. Ca de obicei în ultimele partide, româncele au intrat mai greu în meci, au deschis scorul prin Amariei după patru minute de joc, apoi franţuzoaicele au condus în permanenţă pe parcursul primei reprize. Cu portarul Valerie Nicolas în zi mare, franţuzoaicele au avut şi patru goluri diferenţă, dar au intrat la cabine cu avantaj de doar două: 10-8. În partea a doua a întâlnirii, Gheorghe Tadici a decis să schimbe linia de nouă metri, mutarea câştigătoare fiind introducerea centrului de la Universitatea Jolidon Cluj, Ani Senocico, care pare în mare revenire de formă. În poartă, Luminiţa Huţupan Dinu a avut o evoluţie de excepţie şi România a dominat ostilităţile. Reprezentativa noastră a reuşit să egaleze pe tabela de marcaj, 13-13, la opt minute de la reluare, apoi a condus şi la trei goluri diferenţă. În final, meciul a fost echilibrat, diferenţa fiind făcută de chimista Valentina Ardean Elisei, care a marcat golul victoriei şi România s-a impus cu 23-22. În ciuda victoriei, jocul româncelor nu a funcţionat cum îşi doreau tehnicienii Tadici şi Muşi, greşelile tehnice fiind multe, în special în faza de atac.
Golurile României au fost înscrise de: Senocico (6), Elisei (5), Gâlcă (4), Amariei (3), Maier (2), Brădeanu (2), Neagu (1). În cealaltă partidă a primei zile, Rusia s-a distrat cu Brazilia, de care a trecut fără drept de apel, 36-22. Pentru gazde au marcat: Herbrecht (7), Lacabere (4), Signate (3), Tounkara (2), Tervel (1), Vanparis (1), Cano (1), Boudouin (1), Ayglon (1), Rolland (1).

Ultimul meci, contra Braziliei

România termină turneul francez astăzi, contra unei formaţii imprevizibile, Brazilia. Sud-americancele au avut o ascensiune remarcabilă în ultimii ani şi au reuşit să pună probleme echipelor cu nume. Favorite la victorie sunt însă elevele lui Gheorghe Tadici, pentru care partida va fi ultima verificare înainte de plecarea spre China, programată pentru 1 august.
Selecţionerul va rula, cu siguranţă, întreg lotul pe care îl are la dispoziţie, urmând ca la finalul celor 60 de minute să anunţe handbalista care va fi rezervă la Olimpiadă. Tricolorele se întorc în ţară imediat după terminarea turneului de la Albertville, Adina Meiroşu şi compania urmând să stea la Moeciu până la plecarea spre Beijing, programată pentru 1 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU