15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

„Serenadă din trecut“, cu Tudor Gheorghe

În plin sezon estival, maestrul Tudor Gheorghe concertează pe scenele litoralului românesc, într-un nou spectacol, intitulat „Serenadă din trecut“. Turiştii aflaţi la mare au şansa de a petrece o seară minunată în compania marelui interpret, ascultând cântece de odinioară, care pot încânta sufletul oricărui meloman. După 15 august, maestrul va reveni la Bucureşti, pentru pregătirile reprezentaţiei de gală, care va avea loc pe 20 august, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu“ din Parcul Naţional. Pentru ultimul concert al acestui sezon, Tudor Gheorghe pregăteşte un program special.

Mirela MARINESCU

Mogoşeanu îşi expune tablourile

Galeriile de Artă „Vollard“ ale Casei de Cultură „Traian Demetrescu“au găzduit ieri vernisajul expoziţiei de pictură „Miresmele încercării suprapuse“ a artistului Benoni Mogoşeanu. Iubitorii de pictură vor putea admira superbele creaţii, lăsându-se purtaţi în lumea culorilor, ademeniţi de „miresmele“ artistului.

Mirela MARINESCU

„Restul e tăcere“ reprezintă România la Oscar în 2009

Filmul lui Nae Caranfil „Restul e tăcere“ a fost selectat de un juriu format din şase critici, dintr-o listă de pelicule propuse de Centrul Naţional al Cinematografiei, pentru a reprezenta România la Oscaruri, a declarat preşedinta juriului, Magda Mihăilescu. Pelicula a fost aleasă dintr-o listă de zece titluri: „Călătoria lui Gruber“ şi „Cocoşul decapitat“ de Radu Gabrea, „Boogie“ de Radu Muntean, „Supravieţuitorul“ de Sergiu Nicolaescu, „Un acoperiş deasupra capului“ de Adrian Popovici, „Logodnicii din America“ de Nicolae Mărgineanu, „Legiunea străină“ de Mircea Daneliuc, „Îngerul necesar“ de Gheorghe Preda şi „Podul de flori“, documentarul lui Thomas Ciulei.

ClickNews

 

„Boogie“ concurează cu pelicule din şase ţări la Festivalul Anonimul

Pelicula lui Radu Muntean – „Boogie“ -, care a rulat la Cannes anul acesta în secţiunea Quinzaine des Realisateurs, a fost selectată în competiţia oficială a Festivalului de Film Anonimul şi va concura cu şase pelicule din Germania, Mexic, Israel, Turcia, Bosnia şi Taiwan. Ediţia 2008 a Festivalului Anonimul, care se va desfăşura în perioada 11-17 august la Sfântu Gheorghe, va cuprinde, în competiţia oficială, şapte lungmetraje, în urma selecţiei realizate de Ludmila Cvikova, numită anul acesta selecţionerul Festivalului Anonimul. Alături de „Boogie“, vor concura pentru Trofeul Anonimul, în valoare de 10.000 de dolari, filmele: „The Wave“ de Dennis Gansel (Germania), nominalizat la Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Sundance 2008, „Help Me Eros“, în regia lui Lee Kang-sheng (Taiwan), nominalizat la Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia 2007, „Egg“, de Semih Kapanoglu (Turcia), care a rulat în secţiunea Quinzaine des Realisateurs, la Festivalul de Film de la Cannes 2007, „Silent Night“ de Carlos Reygadas (Mexic), care a primit Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes 2007, „Lemon Tree“, în regia lui Eran Riklis (Israel), deţinător al Premiului Pubicului la secţiunea Panorama a Festivalului de Film de la Berlin 2008 şi „It’s Hard To Be Nice“, în regia lui Srdjan Vuletic (Bosnia), care a obţinut Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Sarajevo 2007.

ClickNews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS