15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGrecia vrea să-şi apere blazonul

Grecia vrea să-şi apere blazonul

Grecia – Rusia
Stadion „Wals-Siezenheim“
, astăzi, ora 21,45.
Formaţii probabile:
Grecia:
Nikopolidis – Seitaridis, Dellas, Kyrgiakos, Torosidis – Giannakopoulos, Basinas, Karagounis, Katsouranis – Charisteas, Gekas. Antrenor: O. Rehhagel.
Rusia: Malafeev – V. Berezuţki, Ignaşevici, A Bereyuţki, Aniukov – Zirkov, Zirianov, Semaşov, Bistrov – Arşavin, Pavliucenko. Antrenor: G. Hiddink.
Vor arbitra: Roberto Rosetti – Alessandro Griselli, Paolo Calcagno (toţi din Italia).

Elenii au venit la EURO 2008 din postura de campioni europeni en-titre, dar tactica gândită de Rehhagel, una preponderent defensivă, s-a dovedit a fi falimentară în primul meci, pierdut în faţa Suediei, 0-2. Antrenorul neamţ, devenit zeu în Grecia după trofeul cucerit în 2004, ar putea fi acum hulit dacă naţionala Eladei părăseşte competiţia chiar din faza grupelor, iar meciul de astăzi, cu rănita echipă a Rusiei, este capital pentru menţinerea trupei lui Rehhagel în cărţile calificării în sferturi. „Vom fi mai compacţi în apărare, dar, cu toate acestea, vom juca la victorie“, a spus Rehhagel.
Rusia, fără vedetele Pogrebniak (accidentat) şi Arşavin (suspendat) în primul meci, a fost zdrobită de Spania, 1-4, iar în întâlnirea de astăzi, Hiddink este conştient că are tot un meci foarte greu cu experimentata formaţie e Greciei.
Antrenorul Rusiei a afirmat: „Cunoaştem foarte bine jocul Greciei. Chiar dacă adversarii noştri dau de înţeles că vor juca mai ofensiv, noi ştim că vor păstra mulţi jucători în spate şi ne va fi greu să găsim spaţii. Grecia este favorită, pentru că vine din postura de deţinătoare a titlului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS