15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSelecţionerul Rusiei, bucuros pentru eşec

Selecţionerul Rusiei, bucuros pentru eşec

La conferinţa de presă desfăşurată la finalul amicalului dintre România şi Rusia, selecţionerul echipei oaspete, Guus Hiddink (foto), a surprins asistenţa, declarând că este bucuros deoarece elevii săi au pierdut cu 0-3 disputa cu tricolorii. Tehnicianul batav a opinat că diferenţa de pe tabela de marcaj reflectă valoarea jucătorilor celor două formaţii.

„Poate sună puţin ridicol, dar sunt bucuros pentru acest meci de pregătire înainte de Euro 2008. Am putut vedea diferenţa dintre o echipă cu experienţă individuală, cu jucători din campionate puternice, şi formaţia noastră, compusă din fotbalişti din campionatul Rusiei, unde nu sunt meciuri de nivel ridicat în fiecare săptămână. E un exemplu de naivitate prima repriză, mai aveam puţin şi intram cu 0-0 la pauză, dar a fost un gol stupid. În repriza secundă a fost dificil să începem de la 0-1. Am avut posesie apoi, dar am fost naivi, am luat al doilea gol, am făcut greşeli şi fotbalul ne-a pedepsit. Dacă în campionatul Rusiei îţi poţi permite, în asemenea meciuri nu. Am fost naivi şi am fost pedepsiţi“, a declarat Hiddink. Antrenorul olandez a apreciat că naţionala Rusiei, calificată la CE 2008, trebuie să-şi îmbunătăţească jocul pentru a se prezenta aşa cum se cuvine la turneul final din Austria şi Elveţia.

„Trebuie să fim competitivi, însă acest lucru necesită multă muncă din partea noastră. Meciul cu România este o dovadă în plus. Am întâlnit o echipă bună şi tehnică. Este un punct de plecare pentru jucătorii mei. În anumite momente am arătat că putem juca“, a precizat Hiddink.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS