15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAcasă doar victoria contează

Acasă doar victoria contează

Echipa de handbal masculin Energia Pandurii întâlneşte astăzi, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, nou-promovata Dedeman Bacău, într-un joc din cadrul etapei a doua a Ligii Naţionale. Oficialii grupării gorjene aşteaptă primul succes al echipei lui Sorin Toacsen, după surprinzătoarea înfrângere la cinci goluri de la Odorhei, în meciul de debut. Preşedintele secţiei de handbal, Gore Popescu, nu are mare încredere în elevii lui Toacsen, creditându-i cu şanse la victorie de 50 la sută. „50 la sută mizez pe aportul echipei şi zece la sută pe cel al spectatorilor. Deci pornim favoriţi. Dacă ne speriem de orice echipă, mai bine nu ne mai prezentăm“, a spus Popescu.
În schimb, antrenorul-jucător Sorin Toacsen crede că echipa sa porneşte cu prima şansă la Târgu Jiu, indiferent de adversar. „Noi suntem echipa favorită când jucăm la Târgu Jiu, nu contează cu cine jucăm. Pentru mine contează doar ca acei 800 de spectatori, care sper să vină la sală, să rămână până la sfârşitul meciului şi să ne aplaude în picioare“, a declarat Toacsen.

Se „cârpesc“ din mers

Energia Pandurii are tot lotul valid pentru meciul cu Bacău, cu excepţia lui Mrakic, care va reveni pe teren în două săptămâni. Toacsen aşteaptă de la elevii săi să se autodepăşească la Târgu Jiu. „Există tot timpul presiune mai ales când pierzi primul meci. Noi trebuie să ne mobilizăm, nu să ne facem probleme că am pierdut o partidă. Trebuie să jucăm toate meciurile cu aceeaşi ambiţie, dăruire şi, dacă la ora meciului atât putem, măcar să încercăm să limităm dezastrul. Acasă, nu există în mintea mea şi a băieţilor decât victoria“, a spus Toacsen.
Acesta s-a arătat dezamăgit de unii dintre jucătorii săi în meciul de la Odorhei, însă nu i-a nominalizat. „Sunt jucători de la care mă aşteptam mai mult, dar suntem o echipă şi ne spălăm rufele în familie. Asta este treaba mea şi a jucătorilor, eventual a conducerii, să punem lucrurile la punct“, a adăugat Toacsen. Şi Gore Popescu este nemulţumit de „calitatea“ unora dintre handbaliştii sosiţi la echipă în această vară, însă lucrurile nu mai pot fi îndreptate decât în pauza competiţională. „Nu sunt mulţumit de toate achiziţiile. Probabil nici Sorin (Toacsen – n.r.), dar încercăm să reparăm din mers ce se mai poate“, a punctat Popescu.

Miza pe Toacsen

Dacă sezonul trecut antrenorii au plătit pentru rezultatele slabe ale echipei Energia, acum, conducătorii par hotărâţi să-i acorde credit total lui Sorin Toacsen. „Anul acesta nu mai schimbăm antrenorul. Trebuie să aibă continuitate, să-şi impună un stil. Toacsen nu va renunţa la funcţie, pentru că este un luptător şi vrea să facă performanţă. Trebuie ajutat însă şi de jucători. Atmosfera din cadrul echipei este foarte bună, el este aproape de jucători, ştie să-i încurajeze, este liderul lor“, a afirmat preşedintele Gore Popescu. „În sporturile de echipă nu am văzut niciodată să se schimbe o echipă întreagă, numai antrenorul este schimbat. Dacă preşedintele a spus aceste cuvinte înseamnă că are încredere în mine şi în jucători şi, la rândul nostru, trebuie să le mulţumim preşedintelui şi spectatorilor cu rezultatul final de pe tabela de marcaj“, a comentat Toacsen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS