15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie în ritm de samba

Victorie în ritm de samba

Liga a II-a

CSM Vâlcea          3
Gaz Metan Mediaş      1
Stadion
„Hidroelectra“, spectatori: 1.200.
Au marcat: Melcea ’28, Vidakovic ’57, Robson ’68 / Prodan ’54. 
CSM: Râmniceanu – Stanca, Vişa, Cilean, Cercel – Melcea, Pasăre (’46, D. Şerban), Ekwalla, Onofrei – Boroiban (’62, Robson), Vidakovic (’70, S. Popescu). Antrenor: Marian Bondrea.
Gaz Metan: Steţca – Fl. Lazăr, Pancovici (’40, Edson), Şomfălean (’72, Pereira), Târşu – Sabou, De Oliveira, Hoban, Dudiţă – Boaru, Prodan. Antrenor: Cristian Puştai.
Cartonaş roşu: Oliveira (’62).
Au arbitrat: S. Uţică – E. Ungureanu, V. Bîrleanu.

CSM Vâlcea a început prudent meciul cu Gaz Metan Mediaş, primul derbi pentru promovare din seria a II-a. Marian Bondrea a ghicit aşezarea ardelenilor, cu două vârfuri de atac împinse, şi a dispus ca fundaşii vâlceni să nu urce mai departe de mijlocul terenului. Chiar şi aşa, medieşenii au avut primele ocazii de gol, Ciprian Prodan şutând în două rânduri pe lângă poarta juniorului Râmniceanu, la al treilea meci ca titular. CSM a ameninţat poarta adversă la şutul lui Onofrei, parat de Şteţca, şi a deschis scorul în minutul 28, la o fază lucrată la antrenamente. Stanca a centrat, Ekwalla a deviat în careul oaspeţilor, iar „vulpoiul“ Melcea a trimis în plasă, profitând de gafele în lanţ ale apărătorilor centrali găzari. Primul mitan s-a terminat cu o ocazie mare a sârbului Nemanja Vidakovic, care a driblat tot ce i-a stat în cale, de la mijlocul terenului şi până în careul advers, dar nu a mai avut puterea să înscrie.

Robson i-a cucerit pe vâlceni

Debutul părţii secunde le-a aparţinut în totalitate oaspeţilor, care au atacat în valuri şi au ratat două ocazii importante, prin Sabou şi Ciprian Prodan, la ambele faze juniorul Râmniceanu respingând impecabil. În minutul 50 putea fi 2-0, dar Onofrei, singur cu portarul advers, a şutat pe centrul porţii şi Şteţca a reţinut. La faza imediat următoare, Gaz Metan a dat lovitura pe contraatac, Sabou a centrat, Prodan a reluat cu capul din interiorul careului şi era 1-1. Bucuria medieşenilor a durat numai trei minute, Vidakovic având să readucă CSM-ul în avantaj, după ce l-a lobat cu capul pe Şteţca, ieşit neinspirat în mijlocul careului mare. Medieşenii au cedat nervos şi brazilianul Cairo de Oliveira l-a lovit cu cotul pe Melcea, dar a primit numai cartonaşul galben. Tot sud-americanul a faultat din spate la faza imediat următoare şi din minutul 62 Mediaşul a evoluat în nouă jucători de câmp, Oliveira primind şi al doilea „galben“. Bondrea a mutat bine şi l-a aruncat în luptă pe atacantul brazilian Luiz Robson, care, la prima atingere a balonului, a ţintit stâlpul stâng al porţii adverse (’65). Tot Robson a scăpat singur în careul lui Şteţca, dar a trimis pe lângă poartă (’76). La a treia încercare, brazilianul a avut succes, a plecat de la limita ofsaidului, l-a driblat şi pe portarul ardelenilor şi a marcat în poarta goală, spre deliciul vâlcenilor din tribună, care i-au scandat numele minute în şir. Până la finalul întâlnirii câştigate de CSM cu 3-1 am mai notat doar bara lui Pereira şi cursa de 30 de metri a lui Melcea, finalizată cu un şut în plasa laterală. Elevii lui Bondrea au cucerit trei puncte importante şi s-au instalat în fruntea clasamentului. Pentru Pasăre şi compania urmează alt derbi, miercuri, la Piteşti, în faţa fostei formaţii din Liga I.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS